jag hör och läser i recept om starkt mjöl men ingen förklarar vad som ligger bakom uttrycket och hur frågar man på butiken efter mjöl som uppfyller receptets förslag på mjöl och hur kan man utläsa på mjölpåsen vad det är för kvalitet man betalar för
PAJAZZO
BagarnJeppson14 september 2009
Hej!
Hur starkt mjölet är mäter man genom gluteninnehållet (protaininnehållet). Prova med manitoba cream mjöl, men arbeta degen längre än med ett vanligt vetemjöl.
jag hör och läser i recept om starkt mjöl men ingen förklarar vad som ligger bakom uttrycket och hur frågar man på butiken efter mjöl som uppfyller receptets förslag på mjöl och hur kan man utläsa på mjölpåsen vad det är för kvalitet man betalar för
PAJAZZO
Hej!
Hur starkt mjölet är mäter man genom gluteninnehållet (protaininnehållet). Prova med manitoba cream mjöl, men arbeta degen längre än med ett vanligt vetemjöl.
Lycka till!
Kalle
tack, jag har letat efter mjölet men inte funnit det i Kristianstads området.
jag har sett åp mat TV om nått man kallar "pop ups"i USAhar någon ett recept?