Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

thekakor

  • hammarobo 13 februari 2009

    hej!
    Jag bakade thekakor men de vill inte bli så fluffiga som köpekakorna, hade rätt temperatur överallt och knådade i matberedaren så degen var slät och fin, vad gör jag för fel??
    1 l mjölk
    3 hg margarin
    2 dl socker
    1 rågad tsk salt
    3 pkt jäst
    2 kg vetemjöl + lite till utbaket
    rullas till 75 bullar,kavlas till kakor, jäses 30-40 min
    gräddas 8-10 min i 225 grader

  • BagarnJeppson 17 februari 2009

    Hej,

    Det är rätt degen skall arbetas mycket, så du kör fram all gluten i
    mjölet. Öka jästiden lägg plastfolie över bullarna under jäsningen,
    (förhindrar uttorkning). Ett tips, stryk tekakorna med rapsolja så klibbar
    inte plastfoliet. Prova även att öka temperaturen i ugnen till 250gr när du
    sätter in plåten, och slå direkt ner tempen till 225gr under resterande
    baktid. Du får en högre och saftigare tekaka.

    Mvh

    Kalle

  • Marre73 17 maj 2010

    Skrivet av hammarobo den 13 feb 2009

    hej!
    Jag bakade thekakor men de vill inte bli så fluffiga som köpekakorna, hade rätt temperatur överallt och knådade i matberedaren så degen var slät och fin, vad gör jag för fel??
    1 l mjölk
    3 hg margarin
    2 dl socker
    1 rågad tsk salt
    3 pkt jäst
    2 kg vetemjöl + lite till utbaket
    rullas till 75 bullar,kavlas till kakor, jäses 30-40 min
    gräddas 8-10 min i 225 grader

    När man bakar så stora satser brukar det kunna bli problem, för det mesta bakar jag på 50g jäst åt gången. Då brukar det bli fina luftiga bröd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.