Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torr jäst tyvärr

  • anna99 28 december 2009

    Hejsan,

    Jag bor i USA och när jag försöker baka svenskt bröd så i recepten så är det alltid färsk jäst. Här i USA kan jag bara hitta torrjäst och varje påse är 7 gram. Hur bär jag mig åt för att få gott svenskt bröd? Hur mycket torr jäst för varje 50 gram färsk jäst? Hur varm ska vätskan vara för att det ska jäsa ordentligt? Jag har misslyckats med säkert 20 bröd det senaste halvåret. Men skam den som ger sig.
    Tack så väldans. Gott Nytt År.

  • elvihed 8 januari 2010

    I Sverige är det 12 g torrjäst i en påse och den motsvarar 50 g jäst. Degvätskan skall värmas till 40 grader. Jag vet inte om det är samma sorts torrjäst i USA

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.