När jag bakar Lussekatter till Lucia använder jag vetebrödsreceptet på mjölpåsen. De har en tendens att bli torra och nu undrar jag vad jag gör för fel? Har ingen maskin utan bakar för hand.
Ingredienser i receptet:
150 gr Smör
5 dl Mjölk
50 gr Jäst
1 dl Socker
½ tsk Salt
Ev. mald kardemumma
850 gr Mjöl
Ägg till pensling
Vore mycket tacksam för svar och hjälp.
Varma hälsningar
Camilla
pott868 december 2009
Hej Gadget/Camilla!
När jag bakar bullar, (kvittar vilken sort), så har jag alltid kasella i, det gör bullarna lite saftigare, plus bättre hållbarhet!
MVH
pott86
+ jag tittade på Laila bakar här om dagen, och hon sa att degen ska vara "lite" kladdig när man rullar ut bullarna, för saffran var det som gjorde bullarna torra. Den suger åt sig all vätska.
MVH
Pott86
BagarnJeppson14 december 2009
Hej!
Receptet ser ut att vara rätt. Orsaker att bullarna blir torra kan vara: för svalt i ugnen, för lång baktid, för mycket mjöl i degen, för lång jästid eller att degen arbetas för länge.
Lycka till!
Kalle
Mumselimums18 december 2009
Hej! Jag läste någonstans att man inte ska smälta smöret när man blandar i smeten utan att man ska klicka i rumstempererat smör. Jag testade detta sist jag bakade lussebullar och de blev sååå saftiga!!! Kanske nåt att pröva?
MVH/Helena "Mumselimums"
Skrivet av gadget den 8 dec 2009
Hej!
När jag bakar Lussekatter till Lucia använder jag vetebrödsreceptet på mjölpåsen. De har en tendens att bli torra och nu undrar jag vad jag gör för fel? Har ingen maskin utan bakar för hand.
Ingredienser i receptet:
150 gr Smör
5 dl Mjölk
50 gr Jäst
1 dl Socker
½ tsk Salt
Ev. mald kardemumma
850 gr Mjöl
Ägg till pensling
Hej!
När jag bakar Lussekatter till Lucia använder jag vetebrödsreceptet på mjölpåsen. De har en tendens att bli torra och nu undrar jag vad jag gör för fel? Har ingen maskin utan bakar för hand.
Ingredienser i receptet:
150 gr Smör
5 dl Mjölk
50 gr Jäst
1 dl Socker
½ tsk Salt
Ev. mald kardemumma
850 gr Mjöl
Ägg till pensling
Vore mycket tacksam för svar och hjälp.
Varma hälsningar
Camilla
Hej Gadget/Camilla!
När jag bakar bullar, (kvittar vilken sort), så har jag alltid kasella i, det gör bullarna lite saftigare, plus bättre hållbarhet!
MVH
pott86
+ jag tittade på Laila bakar här om dagen, och hon sa att degen ska vara "lite" kladdig när man rullar ut bullarna, för saffran var det som gjorde bullarna torra. Den suger åt sig all vätska.
MVH
Pott86
Hej!
Receptet ser ut att vara rätt. Orsaker att bullarna blir torra kan vara: för svalt i ugnen, för lång baktid, för mycket mjöl i degen, för lång jästid eller att degen arbetas för länge.
Lycka till!
Kalle
Hej! Jag läste någonstans att man inte ska smälta smöret när man blandar i smeten utan att man ska klicka i rumstempererat smör. Jag testade detta sist jag bakade lussebullar och de blev sååå saftiga!!! Kanske nåt att pröva?
MVH/Helena "Mumselimums"
Hej!
När jag bakar Lussekatter till Lucia använder jag vetebrödsreceptet på mjölpåsen. De har en tendens att bli torra och nu undrar jag vad jag gör för fel? Har ingen maskin utan bakar för hand.
Ingredienser i receptet:
150 gr Smör
5 dl Mjölk
50 gr Jäst
1 dl Socker
½ tsk Salt
Ev. mald kardemumma
850 gr Mjöl
Ägg till pensling
Vore mycket tacksam för svar och hjälp.
Varma hälsningar
Camilla