Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

entreco och fläsk kött

  • [email protected] 21 juni 2011

    hur grillar man de på gasol så att inte de blir torra vad ska man manerera de med

  • Grillexperten 23 juni 2011

    Hej!
    Viktigt när du grillar är att aldrig grilla köttet för länge för då är risken att det blir torrt.
    Om du har gasolgrill så försök ställa grillen så du har en jättevarm sida och en som inte är fullt så varm. Börja grilla på den varma sidan så att köttet får grillränder ( någon minut beroende på vad du grillar!) Vänd den och låt ligga kvar någon minut lägg sedan över den på den något svalare sidan och låt den ligga kvar tills det träcker upp köttsaft på ovan sidan för då är köttet medium. Är det fläskkött eller kyckling stick in en temometer och tempa inner tempen till 70-75 grader innan den är klar.
    Marinad 4p
    Grillmarinad
    2 msk olja
    3 st vitlöksklyftor, pressade
    1 tsk jalapeño, hackad färsk
    1 st –2 msk inlagd
    3 msk dijonsenap
    1 msk honung
    1 msk äppelcidervinäger
    2 st kvistar timjan
    0,5 tsk salt
    2 msk raps eller majsolja
    Gör så här!
    Rör ihop marinaden och häll den i en plastpåse och lägg i köttbitarna. Låt detta ligga i rums temperatur i 1-2 timmar innan grillningen vänd med jämna mellanrum. Grilla sedan!
    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.