Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flankstek

  • TTJ 23 maj 2011

    Har köpt en flankstek som vi tänkte grilla. Vill gärna ha tips på hur man lyckas bäst med denna köttbit. Tänkte nog grilla hel i klotgrill med indirekt värme. Ska man marinera, använda rub eller glaze? Temperatur?

  • Grillexperten 23 maj 2011

    Hej!
    Du kan använda dig av både marinad, rub och glaze.
    Viktigt är att inte grilla köttet för länge utan in med en termometer i mitten av flanksteken och kör till 60-65 grader. Flanksteken fungerar utmärkt på grillen. Snitta den först tvärs över muskeltrådarna och lägg i en god marinad i förväg. Grilla på båda sidor och skiva sedan upp den i snett skurna, tunna skivor vid servering.
    Marinad tips till 4p
    Tillagning
    Låt köttet dra i marinaden i minst 2 timmar, men helst över natten i kylskåpet.
    KRYDDIG MARINAD
    1,25 dl vatten
    1,25 dl rapsolja
    1,5 msk ättika
    8 msk flytande honung
    2 gula lökar, hackade
    4 vitlöksklyftor
    4 tsk oregano
    1 krm salt
    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.