Har köpt en flankstek som vi tänkte grilla. Vill gärna ha tips på hur man lyckas bäst med denna köttbit. Tänkte nog grilla hel i klotgrill med indirekt värme. Ska man marinera, använda rub eller glaze? Temperatur?
Grillexperten23 maj 2011
Hej!
Du kan använda dig av både marinad, rub och glaze.
Viktigt är att inte grilla köttet för länge utan in med en termometer i mitten av flanksteken och kör till 60-65 grader. Flanksteken fungerar utmärkt på grillen. Snitta den först tvärs över muskeltrådarna och lägg i en god marinad i förväg. Grilla på båda sidor och skiva sedan upp den i snett skurna, tunna skivor vid servering.
Marinad tips till 4p
Tillagning
Låt köttet dra i marinaden i minst 2 timmar, men helst över natten i kylskåpet.
KRYDDIG MARINAD
1,25 dl vatten
1,25 dl rapsolja
1,5 msk ättika
8 msk flytande honung
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor
4 tsk oregano
1 krm salt
Smaklig spis!
Mats
Har köpt en flankstek som vi tänkte grilla. Vill gärna ha tips på hur man lyckas bäst med denna köttbit. Tänkte nog grilla hel i klotgrill med indirekt värme. Ska man marinera, använda rub eller glaze? Temperatur?
Hej!
Du kan använda dig av både marinad, rub och glaze.
Viktigt är att inte grilla köttet för länge utan in med en termometer i mitten av flanksteken och kör till 60-65 grader. Flanksteken fungerar utmärkt på grillen. Snitta den först tvärs över muskeltrådarna och lägg i en god marinad i förväg. Grilla på båda sidor och skiva sedan upp den i snett skurna, tunna skivor vid servering.
Marinad tips till 4p
Tillagning
Låt köttet dra i marinaden i minst 2 timmar, men helst över natten i kylskåpet.
KRYDDIG MARINAD
1,25 dl vatten
1,25 dl rapsolja
1,5 msk ättika
8 msk flytande honung
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor
4 tsk oregano
1 krm salt
Smaklig spis!
Mats