Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

förkokta revbenspjäll

  • Anitaollas 21 juni 2011

    Hur gör man?

  • Grillexperten 22 juni 2011

    Hej!
    Gör så här!
    6 portioner/st.
    2 kg tjocka revbensspjäll
    4 msk salt
    vitpeppar, ca 20-30 varv på kvarnen
    3 st lagerblad
    1 tsk lökpulver
    1 tsk mald ingefära
    kokande vatten
    Marinad: 0,75 dl tomatpuré
    0,25 dl chilisås
    5 msk vatten
    5 msk rapsolja
    7 msk flytande honung
    3 krm chiliflingor
    1 tsk mald ingefära
    salt och peppar
    Gör så här!
    1. Lägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, lökpulver och ingefära.
    2. Koka upp och låt koka/sjuda på svag värme ca 1 timme. Låt spjällen kallna i kokspadet, gärna över natten.
    3. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen längs benen, lägg dem i en ugnsform och pensla på marinaden. Täck med folie och låt stå i kylen 2 timmar.
    4. Stek i ugn 200 grader eller grilla på medelvärme tills de fått färg och blivit genomvarma ca 30 min. Vänd spjällen efter halva tiden. Kan kylas igen och serveras kalla.
    Smaklig spis
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.