Hej!
Gör så här!
6 portioner/st.
2 kg tjocka revbensspjäll
4 msk salt
vitpeppar, ca 20-30 varv på kvarnen
3 st lagerblad
1 tsk lökpulver
1 tsk mald ingefära
kokande vatten
Marinad: 0,75 dl tomatpuré
0,25 dl chilisås
5 msk vatten
5 msk rapsolja
7 msk flytande honung
3 krm chiliflingor
1 tsk mald ingefära
salt och peppar
Gör så här!
1. Lägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, lökpulver och ingefära.
2. Koka upp och låt koka/sjuda på svag värme ca 1 timme. Låt spjällen kallna i kokspadet, gärna över natten.
3. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen längs benen, lägg dem i en ugnsform och pensla på marinaden. Täck med folie och låt stå i kylen 2 timmar.
4. Stek i ugn 200 grader eller grilla på medelvärme tills de fått färg och blivit genomvarma ca 30 min. Vänd spjällen efter halva tiden. Kan kylas igen och serveras kalla.
Smaklig spis
Mats
Hur gör man?
Hej!
Gör så här!
6 portioner/st.
2 kg tjocka revbensspjäll
4 msk salt
vitpeppar, ca 20-30 varv på kvarnen
3 st lagerblad
1 tsk lökpulver
1 tsk mald ingefära
kokande vatten
Marinad: 0,75 dl tomatpuré
0,25 dl chilisås
5 msk vatten
5 msk rapsolja
7 msk flytande honung
3 krm chiliflingor
1 tsk mald ingefära
salt och peppar
Gör så här!
1. Lägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, lökpulver och ingefära.
2. Koka upp och låt koka/sjuda på svag värme ca 1 timme. Låt spjällen kallna i kokspadet, gärna över natten.
3. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen längs benen, lägg dem i en ugnsform och pensla på marinaden. Täck med folie och låt stå i kylen 2 timmar.
4. Stek i ugn 200 grader eller grilla på medelvärme tills de fått färg och blivit genomvarma ca 30 min. Vänd spjällen efter halva tiden. Kan kylas igen och serveras kalla.
Smaklig spis
Mats