Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

grilla

  • stieven.carlsson@telia.com 3 juli 2011

    anka

  • Grillexperten 4 juli 2011

    Hej!
    Lite svårt att veta om du hade tänkt dig hel eller styckade anka. Men om du grillar den hel och indirekt så gör så här. Hel anka: Innertemp. 70-75°C. Gärna rosa kött.
    2-2,5 kg: 180°C > 45-60 min, 160°C > 1-1,5 min. detta i en ugn. Grilla ankan indirekt och sätt en termometer i bröstets mitt när önskad temperatur är uppnådd så ta upp ankan och skär av låren och lägg tillbaks dem på grillen för ytterligare 5-10 minuters grillning.
    Mvh Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.