Hej!
Lite svårt att veta om du hade tänkt dig hel eller styckade anka. Men om du grillar den hel och indirekt så gör så här. Hel anka: Innertemp. 70-75°C. Gärna rosa kött.
2-2,5 kg: 180°C > 45-60 min, 160°C > 1-1,5 min. detta i en ugn. Grilla ankan indirekt och sätt en termometer i bröstets mitt när önskad temperatur är uppnådd så ta upp ankan och skär av låren och lägg tillbaks dem på grillen för ytterligare 5-10 minuters grillning.
Mvh Mats
anka
Hej!
Lite svårt att veta om du hade tänkt dig hel eller styckade anka. Men om du grillar den hel och indirekt så gör så här. Hel anka: Innertemp. 70-75°C. Gärna rosa kött.
2-2,5 kg: 180°C > 45-60 min, 160°C > 1-1,5 min. detta i en ugn. Grilla ankan indirekt och sätt en termometer i bröstets mitt när önskad temperatur är uppnådd så ta upp ankan och skär av låren och lägg tillbaks dem på grillen för ytterligare 5-10 minuters grillning.
Mvh Mats