Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grilla hel bit - biff med kappa

  • The_mama97mia 17 juni 2011

    Hej!
    Jag önskar bra tips på grillning av hel biff (nöt) med kappa, biten är på 1 kg. Tänker mig förstås indirekt grillning, eller är det att föredra att skiva biffen och grilla?
    Hur skulle du förebereda hel bit vs biff i skivor?

    Jag gillar torr-rub men har inga problem med marinad och eller glaze heller. Färska örter har jag tillgång till - timjan, oregano, basilika.

    tack för dina svar och tips här!
    /Mia

  • Grillexperten 20 juni 2011

    Hej!
    Hade nog själv grillat den hel med rub innan man lägger på den.
    Här ett litet tips på en Amerikansk rub.
    2 tsk havssalt
    1 tsk krossad svartpeppar
    1 stk muscavado socker
    1 tsk paprika pulver
    1 tsk senaps pulver
    1 tsk vitlökspulver
    1 tsk lökpulver
    1/2 tsk grovmald koriandefrö
    Blanda och du kan gärna lägga till lite av dina färska örter tex timjan.
    Grilla på indirekt grillning till en kärn temp på ca 58-60 °C låt sedan ligga ett tag innan du skär upp den.
    Smaklig Spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.