Hej!
Jag önskar bra tips på grillning av hel biff (nöt) med kappa, biten är på 1 kg. Tänker mig förstås indirekt grillning, eller är det att föredra att skiva biffen och grilla?
Hur skulle du förebereda hel bit vs biff i skivor?
Jag gillar torr-rub men har inga problem med marinad och eller glaze heller. Färska örter har jag tillgång till - timjan, oregano, basilika.
tack för dina svar och tips här!
/Mia
Grillexperten20 juni 2011
Hej!
Hade nog själv grillat den hel med rub innan man lägger på den.
Här ett litet tips på en Amerikansk rub.
2 tsk havssalt
1 tsk krossad svartpeppar
1 stk muscavado socker
1 tsk paprika pulver
1 tsk senaps pulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk grovmald koriandefrö
Blanda och du kan gärna lägga till lite av dina färska örter tex timjan.
Grilla på indirekt grillning till en kärn temp på ca 58-60 °C låt sedan ligga ett tag innan du skär upp den.
Smaklig Spis!
Mats
Hej!
Jag önskar bra tips på grillning av hel biff (nöt) med kappa, biten är på 1 kg. Tänker mig förstås indirekt grillning, eller är det att föredra att skiva biffen och grilla?
Hur skulle du förebereda hel bit vs biff i skivor?
Jag gillar torr-rub men har inga problem med marinad och eller glaze heller. Färska örter har jag tillgång till - timjan, oregano, basilika.
tack för dina svar och tips här!
/Mia
Hej!
Hade nog själv grillat den hel med rub innan man lägger på den.
Här ett litet tips på en Amerikansk rub.
2 tsk havssalt
1 tsk krossad svartpeppar
1 stk muscavado socker
1 tsk paprika pulver
1 tsk senaps pulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk grovmald koriandefrö
Blanda och du kan gärna lägga till lite av dina färska örter tex timjan.
Grilla på indirekt grillning till en kärn temp på ca 58-60 °C låt sedan ligga ett tag innan du skär upp den.
Smaklig Spis!
Mats