Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grilla kyckling

  • CieA 23 maj 2011

    Hur ska man grilla kyckling för att få den genomgrillad utan att bli förkolnad på utsidan? Vi har en klotgrill och där går det inte ändra läget på gallret.

  • Grillexperten 27 maj 2011

    Hej!
    Man kan göra på olika sätt dels genom att bara fylla på kol på ena halvan i grillen och låta kycklingen få färg på utsedan på den halvan sedan lägga över kycklingen på den halva som inte har kol lägga på locket med lite luftning o grilla den färdigt där. Bricketter brukar hålla längre än ordinär grill kol så använd det. Stick in en termometer i låret på kycklingen och låt den gå till 75°C.
    Mvh Grillexperten.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.