Hur ska man grilla kyckling för att få den genomgrillad utan att bli förkolnad på utsidan? Vi har en klotgrill och där går det inte ändra läget på gallret.
Grillexperten27 maj 2011
Hej!
Man kan göra på olika sätt dels genom att bara fylla på kol på ena halvan i grillen och låta kycklingen få färg på utsedan på den halvan sedan lägga över kycklingen på den halva som inte har kol lägga på locket med lite luftning o grilla den färdigt där. Bricketter brukar hålla längre än ordinär grill kol så använd det. Stick in en termometer i låret på kycklingen och låt den gå till 75°C.
Mvh Grillexperten.
Hur ska man grilla kyckling för att få den genomgrillad utan att bli förkolnad på utsidan? Vi har en klotgrill och där går det inte ändra läget på gallret.
Hej!
Man kan göra på olika sätt dels genom att bara fylla på kol på ena halvan i grillen och låta kycklingen få färg på utsedan på den halvan sedan lägga över kycklingen på den halva som inte har kol lägga på locket med lite luftning o grilla den färdigt där. Bricketter brukar hålla längre än ordinär grill kol så använd det. Stick in en termometer i låret på kycklingen och låt den gå till 75°C.
Mvh Grillexperten.