Hej,
Undrar om du har tips på hur man bäst grillar en nötbog.
Grillexperten22 juni 2011
Hej!
Du kan använda dig av både marinad, rub och glaze.
Viktigt är att inte grilla köttet för länge utan in med en termometer i mitten av bogen och kör till 64-67 grader. Bogen fungerar utmärkt på grillen. Snitta den först tvärs över muskeltrådarna och lägg i en god marinad i förväg. Grilla på båda sidor och skiva sedan upp den i snett skurna, tunna skivor vid servering.
Marinad tips till 4p
Tillagning
Låt köttet dra i marinaden i minst 2 timmar, men helst över natten i kylskåpet.
KRYDDIG MARINAD
1,25 dl vatten
1,25 dl rapsolja
1,5 msk ättika
8 msk flytande honung
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor
4 tsk oregano
1 krm salt
Smaklig spis
Mats
Hej,
Undrar om du har tips på hur man bäst grillar en nötbog.
Hej!
Du kan använda dig av både marinad, rub och glaze.
Viktigt är att inte grilla köttet för länge utan in med en termometer i mitten av bogen och kör till 64-67 grader. Bogen fungerar utmärkt på grillen. Snitta den först tvärs över muskeltrådarna och lägg i en god marinad i förväg. Grilla på båda sidor och skiva sedan upp den i snett skurna, tunna skivor vid servering.
Marinad tips till 4p
Tillagning
Låt köttet dra i marinaden i minst 2 timmar, men helst över natten i kylskåpet.
KRYDDIG MARINAD
1,25 dl vatten
1,25 dl rapsolja
1,5 msk ättika
8 msk flytande honung
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor
4 tsk oregano
1 krm salt
Smaklig spis
Mats