Hejsan.
Du svarade en medlem att indirekt grillning var att man grillade under lock. Bättre förklarat måste väl vara att man grillar vid sidan om glöden för att inte få så hög värme. Lägga på locket gör man väl för att få mer som en ugnsvärme.
Grillexperten28 juni 2011
Hej!
Givetvis så är glöden vid sidan vid den indirekta grillningen annars bränner man lätt köttbiten som grillas. I och med att man lägger på locket blir det som du säger mer som ugnsvärme men man får ju också med sig röksmaken från kolet.
MVH Mats
Hejsan.
Du svarade en medlem att indirekt grillning var att man grillade under lock. Bättre förklarat måste väl vara att man grillar vid sidan om glöden för att inte få så hög värme. Lägga på locket gör man väl för att få mer som en ugnsvärme.
Hej!
Givetvis så är glöden vid sidan vid den indirekta grillningen annars bränner man lätt köttbiten som grillas. I och med att man lägger på locket blir det som du säger mer som ugnsvärme men man får ju också med sig röksmaken från kolet.
MVH Mats