Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsspett/Kebabspett

  • Dintan 15 juni 2011

    Kan man förbereda köttfärsspett, frysa in dom och sedan ta ut lagom antal och grilla?
    Har du något gott recept på en köttfärssmet som håller sig kvar runt pinnen?

  • Grillexperten 16 juni 2011

    Hej !
    Här kommer ett recept på köttfärs spett som du kan frysa och sedan ta fram och grilla.
    Grillade köttfärsspett
    För 4 personer.


    Blir lika goda om man steker dem på stekjärnet.


    Ingredienser
    ½ gul lök finhackad.
    2 vitlöksklyftor pressade.
    400 g nötfärs
    1 tsk salt
    1 tsk sambal olek
    1 liten knippa hackad persilja
    1 ägg
    Gör så här:
    Blanda köttförs salt och ägg så du får en slät smet som börjar bli fast och lite kletig.
    Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
    Låt stå i ca 1 timma därefter formar du färsen i korvar och trycker till dom lite så du får ett lite flatare köttfär trä sedan på dom på spetten. Lägg sedan ut dom på gladpack och när du är klar med en rad lägger du på ett lager gladpack och börjar om. Viktigt när du tinar spetten är att inte tina dom för fort utan i kyl. Receptet räcker till ungefär 10-12spett.
    Smaklig spis!
    Mats

  • Dintan 16 juni 2011

    Tack!

    Ska testas i helgen!

    Hälsningar

    Susanne

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.