Har du ett bra recept på marinad, inte med vitlök men gärna nån annan lök. Hur länge ska köttet ligga i marinaden? Gärna recept till både nöt.gris och kyckling.
Grillexperten8 juli 2011
Hej!
Lite beroende på vilket kvalitet på kött du har .
Om du har framdelskött så kräver detta i regel något längre marinering medan file och ryggbitar samt kyckling bara kräver någon timme.
Några tips på goda marinader:
Ingredienser
1,Marinad Kyckling o fläsk kött.
3 ½ dl Hunts original barbeque sause
1 dl sötsur chilisås
½ dl rapsolja
1 msk kinasoya
Salt
Grillkrydda
3-4 tsk pepparmix
2 nypor vitpeppar
3 tsk paprikapulver
3-4 tsk curry
American bbq spice chili & smoky ( Sankta Maria
Har du ett bra recept på marinad, inte med vitlök men gärna nån annan lök. Hur länge ska köttet ligga i marinaden? Gärna recept till både nöt.gris och kyckling.
Hej!
Lite beroende på vilket kvalitet på kött du har .
Om du har framdelskött så kräver detta i regel något längre marinering medan file och ryggbitar samt kyckling bara kräver någon timme.
Några tips på goda marinader:
Ingredienser
1,Marinad Kyckling o fläsk kött.
3 ½ dl Hunts original barbeque sause
1 dl sötsur chilisås
½ dl rapsolja
1 msk kinasoya
Salt
Grillkrydda
3-4 tsk pepparmix
2 nypor vitpeppar
3 tsk paprikapulver
3-4 tsk curry
American bbq spice chili & smoky ( Sankta Maria
2, Marinad Nöt, fläsk o kyckling.
1 dl solrosolja
1/2 dl BBQ oil
3 msk Soya sås Icas
3 msk ketchup
4 msk Hoi Sin Sauce
Lägg köttet i en plastpåse.
Lägg det marinerade köttet i kylskåpet.
Vänd plastpåsen några gånger.
Låt köttet ligga i kylskåpet 1-4 timmar.
Smaklig spis!
Mats