Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad

  • bentefdnilsson 7 juli 2011

    Har du ett bra recept på marinad, inte med vitlök men gärna nån annan lök. Hur länge ska köttet ligga i marinaden? Gärna recept till både nöt.gris och kyckling.

  • Grillexperten 8 juli 2011

    Hej!
    Lite beroende på vilket kvalitet på kött du har .
    Om du har framdelskött så kräver detta i regel något längre marinering medan file och ryggbitar samt kyckling bara kräver någon timme.
    Några tips på goda marinader:
    Ingredienser
    1,Marinad Kyckling o fläsk kött.
    3 ½ dl Hunts original barbeque sause
    1 dl sötsur chilisås
    ½ dl rapsolja
    1 msk kinasoya
    Salt
    Grillkrydda
    3-4 tsk pepparmix
    2 nypor vitpeppar
    3 tsk paprikapulver
    3-4 tsk curry
    American bbq spice chili & smoky ( Sankta Maria

    2, Marinad Nöt, fläsk o kyckling.
    1 dl solrosolja
    1/2 dl BBQ oil
    3 msk Soya sås Icas
    3 msk ketchup
    4 msk Hoi Sin Sauce

    Lägg köttet i en plastpåse.
    Lägg det marinerade köttet i kylskåpet.
    Vänd plastpåsen några gånger.
    Låt köttet ligga i kylskåpet 1-4 timmar.

    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.