Hej. Kan du tipsa om en god stark marinad till vildsvin. Ett helt vildsvin är nedskuret och vi blir 20--25 personer. Hur länge ska det ligga i marinad och behöver det förkokas? Tackar på förhand.
Grillexperten30 juni 2011
Hej!
Mycket beror på vilken ålder djuret har. Är det ett ungt djur krävs inte så många timmars marinering, på gammalt djur krävs det att du marienerar dagen innan eller på morgonen samma dag. Vad gäller kokning så är det bara revbenen som behöver förkokas 1-1,5 timmar.
Här kommer ett förslag på grillmarinad för vildsvin. 4p
1/4 dl olivolja
1/4 dl chilisås
1/2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
½ msk fransk senap
1-2 msk hackade fårska örter eller 1 msk provencalsk örtkrydda
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Vispa/rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt gärna köttet marinera ett par timmar, men har du ont om tid så pensla på den som en glaze under grillningen.
Smaklig spis!
Mats
Hej. Kan du tipsa om en god stark marinad till vildsvin. Ett helt vildsvin är nedskuret och vi blir 20--25 personer. Hur länge ska det ligga i marinad och behöver det förkokas? Tackar på förhand.
Hej!
Mycket beror på vilken ålder djuret har. Är det ett ungt djur krävs inte så många timmars marinering, på gammalt djur krävs det att du marienerar dagen innan eller på morgonen samma dag. Vad gäller kokning så är det bara revbenen som behöver förkokas 1-1,5 timmar.
Här kommer ett förslag på grillmarinad för vildsvin. 4p
1/4 dl olivolja
1/4 dl chilisås
1/2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
½ msk fransk senap
1-2 msk hackade fårska örter eller 1 msk provencalsk örtkrydda
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Vispa/rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt gärna köttet marinera ett par timmar, men har du ont om tid så pensla på den som en glaze under grillningen.
Smaklig spis!
Mats