Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till vildsvin

  • Paddannr1 28 juni 2011

    Hej. Kan du tipsa om en god stark marinad till vildsvin. Ett helt vildsvin är nedskuret och vi blir 20--25 personer. Hur länge ska det ligga i marinad och behöver det förkokas? Tackar på förhand.

  • Grillexperten 30 juni 2011

    Hej!
    Mycket beror på vilken ålder djuret har. Är det ett ungt djur krävs inte så många timmars marinering, på gammalt djur krävs det att du marienerar dagen innan eller på morgonen samma dag. Vad gäller kokning så är det bara revbenen som behöver förkokas 1-1,5 timmar.
    Här kommer ett förslag på grillmarinad för vildsvin. 4p
    1/4 dl olivolja
    1/4 dl chilisås
    1/2 dl tomatpuré
    1 msk honung
    1 msk balsamvinäger
    ½ msk fransk senap
    1-2 msk hackade fårska örter eller 1 msk provencalsk örtkrydda
    1 vitlöksklyfta, pressad
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar

    Vispa/rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt gärna köttet marinera ett par timmar, men har du ont om tid så pensla på den som en glaze under grillningen.
    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.