Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

midsommargrill

  • paul37 1 juni 2011

    Hej

    Vi skall grilla på midsommar och blir ca 10vuxna och massor barn. Det vore smidigt att först helgrilla något större köttstycke och sedan skära upp vid matbordet när alla satt sig eftersom typ kotletter gärna blir kallt när 15 barn skall placeras och få sina hamburgare.

    Jag funderra på om det blir bra att helgrilla rostbiff och lägga i folie i väntan eller om du har några andra bra förslag på spännande köttstycken (fläskfile är inte spännande) att helgrilla.

  • Grillexperten 1 juni 2011

    Hej!
    Det finns massor av varianter på kött du kan helgrilla innan och varmhålla.
    Gör så här.
    Omdu använder dig av ryggbiff grill och tempa den till ca 60 grader inner temp.Packa in i papper och lägg lite ljummet. Kotlettrad grilla och tempa den till 70 grader och slå in och varmhåll.
    Andra bitar du kan helgrilla är tex högrev, entrecote, rostbiff eller innanlår dessa av nöt och Lamstek 60° C innertemp. Av fläsk kött kan du avvända dig av skinkstek eller carré innertemp 70° C.
    Hoppas du blivit lite klokare på vad du kan använda!
    Mvh Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.