Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vildsvin

  • annki13 2 juni 2011

    Hur gör man med revben från vildsvin för att få dom saftiga och goda vid grillning? Ser fram emot tips om både själva grillningen och kryddning.

  • Grillexperten 3 juni 2011

    Hej!
    Jag rekommenderar att koka spjällen dagen innan!
    Ingredienser
    1 ½ kg Vildsvins revbensspjäll
    1 gul lök
    3 vitlöksklyftor, delade
    1 msk salt
    5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
    20 svartpepparkorn

    Gör så här!
    Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Passar bra att förbereda dagen innan, ställ hela grytan i kyl över natten.
    Tänd grillen i god tid. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat innan grillningen. Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 minuter per sida. Pensla med glaze mot slutet av grillningen
    Glaze:
    Honung- & ingefärsglaze:
    ½ dl honung, flytande
    ½ dl soja eller teriyakisås
    ½ dl chilisås
    1 msk sambal oelek
    1-2 msk färsk ingefära, riven

    Smaklig spis Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.