Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ersättare till Pinot Gris

 • mallan02 29 september 2009

  Hej!
  Jag är ingen vinkännare utan dom vinsorterna som jag provat genom åren kan räknas på en hand. En av dessa är Pierre Sparr Pinot Gris Réserve nr 2190 som dom nu ska sluta med på systembolaget. Jag undrar om Ni kan tipsa om ett par viner som smakar ungefär likadant som jag kan ersätta det utgående vinet med.
  Tacksam för svar.
  MVH
  Malin

 • Vinexperten 6 oktober 2009

  Druvan Pinot Gris ger ganska fruktiga och aromatiska viner och kommer vinet som det här från Alsace så brukar de också ha en antydan till sötma i smaken. Mitt förslag är att prova ett annat vin gjort på samma druva och från samma distrikt, det finns ett par olika att välja på i Systembolagets sortiment.

  Men när jag tittar på Systembolagets hemsida ser det ut som att det här vinet fortfarande finns i lager på många butiker. Det kan vara så att vinet bara har försvunnit från din butik men finns kvar i Systembolaget fasta sortiment. Be din butik att beställa hem vinet åt dig. Finns vinet i det fasta sortimentet kan du kostnadsfritt beställa hem det till din butik från Systembolagets varudepå. Normalt är det 2 dagars leveranstid.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.