Hej!
Förbereder en festmiddag och skulle vilja ha tips på vin som passar till en varmrätt bestående av:
Hjortstek, kantareller och rotfruktsgratäng. Prisklass låg och medel.
Skulle även vara tacksam för förslag på champagne/vin till plockmat bestående av:
Minilökpajer,
Parmarullar med en fyllning av parmesanost blandad med creme fraiche inlindat i parmaskinka som toppas av kanelstekt äppelskiva,
Västerbottenskex gjorda på smör o vetemjöl o västerbottensost som toppas med rökt renstek o pepparrotscreme,
Kryddost o pumpernickel i kuber på tandpetare.
Vinexperten18 september 2009
Rött vin:
2574 Periquita 2005, 67:- i ordinarie sortiment, 6670 Alamos Malbec 2008, 89:- i ordniarie sortiment.
Mousserande:
7737 Bianchi Extra Brut, 99:-, ett mousserande vin gjort med champagnemetoden och så nära en äkta champagne man kan komma.
7350 Pierre Peters Cuvée de Reserve, 265:- en blanc des blancs som passar till plockmat.
Hej!
Förbereder en festmiddag och skulle vilja ha tips på vin som passar till en varmrätt bestående av:
Hjortstek, kantareller och rotfruktsgratäng. Prisklass låg och medel.
Skulle även vara tacksam för förslag på champagne/vin till plockmat bestående av:
Minilökpajer,
Parmarullar med en fyllning av parmesanost blandad med creme fraiche inlindat i parmaskinka som toppas av kanelstekt äppelskiva,
Västerbottenskex gjorda på smör o vetemjöl o västerbottensost som toppas med rökt renstek o pepparrotscreme,
Kryddost o pumpernickel i kuber på tandpetare.
Rött vin:
2574 Periquita 2005, 67:- i ordinarie sortiment, 6670 Alamos Malbec 2008, 89:- i ordniarie sortiment.
Mousserande:
7737 Bianchi Extra Brut, 99:-, ett mousserande vin gjort med champagnemetoden och så nära en äkta champagne man kan komma.
7350 Pierre Peters Cuvée de Reserve, 265:- en blanc des blancs som passar till plockmat.