Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grisfest

  • si10 30 april 2013

    Kalas med ca 80 personer, ska bjuda på grillad helstekt gris. Vad ska jag ha till? potatisalt, såser, sallader, drycker. Öppen för förslag. Tack på förhand!

  • DiLuca 6 maj 2013

    Hej!

    Ett stort och rejält kalas med helgrillad gris, låter kul!
    Jag har två olika potatisförslag som skulle kunna passa. Det ena är en rostad potatis med soltorkad tomat och sardeller - supergott! Om du har en varmluftsugn kan du rosta rejält med potatis på en och samma gång. http://www.zeta.nu/recept/smaplock-och-tillbehor/rostad-potatis-med-soltorkade-tomater-och-sardeller
    Det andra alternativet är en potatissallad med senapsdressing, enkelt och gott och kan förberedas i förväg, vänta dock med att vända ner grönsakerna till precis innan servering.
    http://www.zeta.nu/recept/sallader/potatissallad_1/potatissallad-med-senapdressing-och-kapris
    Goda röror till tror jag skulle vara Tzatziki med fetaost och Salsa Roja med lite chilisting.
    http://www.zeta.nu/recept/sas-och-dressing/tzatziki-med-fetaost
    http://www.zeta.nu/recept/sas-och-dressing/salsa-roja
    Som sallad föreslår jag en enkel grönsallad som ev. kan piffas upp med lite grillad sparris och lite hyvlad parmesan.


    Ett passande vin är El Meson Crianza som passar utmärkt till helstekt gris!
    Kommer från det soliga Rioja i Spanien och är gjort på 100% Temparnillodruvor. Smaken är medelfyllig packad med körsbär, plommon och choklad.
    Pris: 79 kr
    Art nr: 3144
    http://www.enjoywine.se/sortiment/el-meson-crianza-2/

    Hör gärna av dig om du vill har flera tips eller om det är något annat vi kan hjälpa dig med!
    /Anna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.