Det är alltid så svårt att veta hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé. Finns det något knep man kan använda sig av?
DiLuca16 april 2013
Räkna med att servera mellan 8 till max 10 ”rätter” på din buffé. Här kommer några ungefärliga mått som man kan använda för att mängdberäkna.
Kött/fisk, ca 60-90 g kött/person
Kyckling, ca 40- 50 g kyckling/person (1/3 kycklingfilé)
Pasta ca 30 g pasta (okokt)/person
Potatis ca 60 g potatis/person
Känner du dig osäker är det bra att ha några påsar crostini och några färdiga röror på burk på lut i skafferiet för att kunna sätta fram om gästerna är extra hungriga.
Det är alltid så svårt att veta hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé. Finns det något knep man kan använda sig av?
Räkna med att servera mellan 8 till max 10 ”rätter” på din buffé. Här kommer några ungefärliga mått som man kan använda för att mängdberäkna.
Kött/fisk, ca 60-90 g kött/person
Kyckling, ca 40- 50 g kyckling/person (1/3 kycklingfilé)
Pasta ca 30 g pasta (okokt)/person
Potatis ca 60 g potatis/person
Känner du dig osäker är det bra att ha några påsar crostini och några färdiga röror på burk på lut i skafferiet för att kunna sätta fram om gästerna är extra hungriga.
/Anna