Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mängd buffémat

  • Nille0891 15 april 2013

    Det är alltid så svårt att veta hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé. Finns det något knep man kan använda sig av?

  • DiLuca 16 april 2013

    Räkna med att servera mellan 8 till max 10 ”rätter” på din buffé. Här kommer några ungefärliga mått som man kan använda för att mängdberäkna.
    Kött/fisk, ca 60-90 g kött/person
    Kyckling, ca 40- 50 g kyckling/person (1/3 kycklingfilé)
    Pasta ca 30 g pasta (okokt)/person
    Potatis ca 60 g potatis/person
    Känner du dig osäker är det bra att ha några påsar crostini och några färdiga röror på burk på lut i skafferiet för att kunna sätta fram om gästerna är extra hungriga.

    /Anna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.