Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Studentbuffé!

  • FelixThomasson 9 april 2013

    Hej!

    Lillasyster tar studenten nu till sommaren och jag skulle behöva några bra tips på hur man planerar en buffé och vad man ska tänka på!

    Vilka rätter är bra att ha om man vill ha en kall buffé som kan stå framme ett tag utan att man behöver ha ständig tillsyn?

    Tack på förhand, Felix

  • DiLuca 12 april 2013

    Hej Felix,

    Vad kul med studentbuffé!
    Tips för att er buffé ska flyta på bra är att se över hur rätterna placeras på buffébordet. Börja med sallader och småplock, sedan kött och kallskuret. Avsluta med bröd och ost.
    Servetter och bestick kan med fördel placeras på bordet. Dryck och glas på ett eget serveringsbord.
    För att buffén ska hålla sig fräsch längre så är det bra att förbereda många små serveringsfat som står på lut i kylen. Då kan man fylla på med fräsch mat ofta. Viss mat t.ex. kallskuret smakar dock bättre rumstempererad, så den kan med fördel stå framme en stund innan servering.

    Bra bufférätter hittar du på http://www.zeta.nu/recept/buffe

    Lycka till!
    /Anna

  • FelixThomasson 15 april 2013

    Tack för ditt svar Anna!

    Smart att dela upp buffén i olika "kategorier" också!
    Det här kommer bli super!

    // Felix

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.