Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zetas falska balsamvinäger

 • rosatalo 24 april 2013

  Jag läste om er sk balsamvinäger och blir riktigt sk..förbannad eftersom jag köpt skräpet. Hur kan ni sälja vanlig färgad vinäger och kalla det för balsamvinäger? Blir svårt att lita på era produkter i fortsättningen.

  Till matklubbenmedlemmar: Se forumet " Matfusket "

 • DiLuca 24 april 2013

  Hej,

  Zeta Aceto Balsamico di Modena bär I.G.P.-märkning, den är kvalitets- och ursprungsskyddad, likt Skånsk spettekaka och Sveciaost. En I.G.P. märkning innebär att en rad olika krav måste uppfyllas.

  En Aceto Balsamico di Modena Tradizionale bär D.O.P.- märkning, den är kvalitets- och ursprungsskyddad likt Kalix löjrom. En D.O.P.-märkning innebär bland annat en snävare geografisk begränsning än I.G.P.-märkningen.

  Balsamvinäger eller Balsamico är inte ett skyddat begrepp och dessa produkter kan därmed produceras på andra ställen än i Modena-provinsen i Italien och av andra råvaror än druvmust och med andra tillåtna tillsatser.

  På zeta.nu finns information om hur Aceto Balsamico di Modena I.G.P. och D.O.P. tillverkas och även en utförlig beskrivning av minimikraven för en I.G.P.- märkt Aceto Balsamico di Modena och vad Zetas olika Aceto Balsamico di Modena I.G.P. innehåller.

  Du är också varmt välkommen att kontakta oss direkt så berättar vi gärna mer!

  / Anna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.