Snart är det påsk och dax att äta mängder av ägg....
Äter ni mer ägg vid påsk eller hur är det? Tips på bra äggrätter vid påsk vore kul!!!:):D
anluk24 februari 2008
Jo, jag tror nog att vi äter mer vanliga kokta ägg just till påsk. Har inga särskilda äggrätter till påsk, men skulle vara kul om någon annan i klubben har(Y)
24 februari 2008
äter inga alls, vet inte varför
farmoringer24 februari 2008
Äter alltid ägg till frukost när jag är ledig från jobbet. Så då blir det lika dant till påsk. Enda skillnaden då är att det blir sill till då också..Ägg och sill frukost..Mums..
Runan24 februari 2008
Vi brukar äta ägg,sill och en Jansson på påskafton. Eventuellt också omelett med en god stuvning.
Lange24 februari 2008
Äggröra med lite curry tycker jag är gott!
Använder massor av ägg eftersom jag kan köpa jättefina från min väninna på 77 år men har inga speciella rätter till påsk.
imse24 februari 2008
Ägg blir det i massor till påsken. Att koka äggen perfekt kan vara svårt, antingen för löst eller hårt.
Brukar äta spenatsoppa med korvslantar och ½ ägghalva i, hos mina föräldrar på lunchen, sen brukar vi åkta te moster å morbror på kvällen å äta lite Jansson o dylikt, men vet faktiskt inte hur det blir i år, men ja hoppas:)
Heisjo25 februari 2008
Ägg är en av få saker jag inte klarar av, tycker helt enkelt det smakar värre än det luktar....(dock lagas det en del äggrätter iaf, resten av familjen tycker det är supergott!!)
mistralwind25 februari 2008
Mmmmm! Ägg! kan äta hur mycket som helst, tror jag. Men inte hårdkokta. Huvva.
Hellre mer löskokta isf, men helst mjukkokta, så vitan är fast men lite av gulan fortfarande mjuk och lite rinnig! Mmmmm! aaaggh.. (dregla som Homer Simpson).
Till påsk har vi alltid ägghalvor med kaviargrädde (precis vad det låter som, vispad grädde smaksatt med kaviar). När mina syskon och jag var små brukade vi också ha ägg som vi fick måla på (Y)
evaldo25 februari 2008
Vi äter nog inte mer ägg i Påsk än vid andra tillfällen.
Vid Påsk blir det lite plockmat innehållande bland annat fyllda ägghalvor.
Ungefär som vid jul.
25 februari 2008
Min sambo äter inte ägg.. så jag får alla ägghalvor själv!
:D
Fiona25 februari 2008
Nej, här blir nog inte mycket mera ägg till påsk än annars... Möjligen att vi kommer äta något mindre smörgåsbord eller så som någon annan nämnde o då har ägghalvor, men det återstår att se!
gerlin24 mars 2009
Skrivet av Hjotrongull den 24 feb 2008
Snart är det påsk och dax att äta mängder av ägg....
Äter ni mer ägg vid påsk eller hur är det? Tips på bra äggrätter vid påsk vore kul!!!:):D
gerlin24 mars 2009
Jag brukar göra "flugsvampar" till påsk. Jag hackar sallad och lägger ut på ett fat. Koka äggen och skär bort lite av det vita på båda sidorna. Ställ upp äggen. Lägg en tomathalva på varje ägg och det vita som du har skärt bort hackar du smått och strör över tomaterna. Det blir flugsvampar som ser jätteläckert ut på bordet. :D
crollan24 mars 2009
Jo, vi äter mycket ägg till påsk. Kokta målade ägg. omelett till prinskorven , Drömsill, ägghalvor med räkor, majonnäs och svart löjrom, m m, m m. Har ni provat att fräsa färska champinjoner med vitlök och lagt i omelletten när den börjar stelna ? Det är gott !!
Stighastrup24 mars 2009
Vi äter alltid ägg eftersom det är så nyttigt och gott isär när man är på LCHF. Till Påsk blir det dekorerade frokostägg och sedan ska vi leta stora pappägg med godis som påskharen har gömd. Gerlins tips om "flugsvamp" låter roligt. Den sparar jag!
PinkLadie31 mars 2009
Glöm inte denna fantastiska rätt!!! (L) Enkel äggröra
kassy31 mars 2009
Stuvad spenat med ägghalvor och smått hackad röd paprika på, blir inte flugsvamp men vi kallar det ändå för just "Flugsvampar".
LaJefa31 mars 2009
Varför inte testa ngt annorlunda till påsk??? Ägg med lite sting??? Heta ägg
Snart är det påsk och dax att äta mängder av ägg....
Äter ni mer ägg vid påsk eller hur är det? Tips på bra äggrätter vid påsk vore kul!!!:):D
Jo, jag tror nog att vi äter mer vanliga kokta ägg just till påsk. Har inga särskilda äggrätter till påsk, men skulle vara kul om någon annan i klubben har(Y)
äter inga alls, vet inte varför
Äter alltid ägg till frukost när jag är ledig från jobbet. Så då blir det lika dant till påsk. Enda skillnaden då är att det blir sill till då också..Ägg och sill frukost..Mums..
Vi brukar äta ägg,sill och en Jansson på påskafton. Eventuellt också omelett med en god stuvning.
Äggröra med lite curry tycker jag är gott!
Använder massor av ägg eftersom jag kan köpa jättefina från min väninna på 77 år men har inga speciella rätter till påsk.
Ägg blir det i massor till påsken. Att koka äggen perfekt kan vara svårt, antingen för löst eller hårt.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/23/det-perfekta-agget/
Brukar äta spenatsoppa med korvslantar och ½ ägghalva i, hos mina föräldrar på lunchen, sen brukar vi åkta te moster å morbror på kvällen å äta lite Jansson o dylikt, men vet faktiskt inte hur det blir i år, men ja hoppas:)
Ägg är en av få saker jag inte klarar av, tycker helt enkelt det smakar värre än det luktar....(dock lagas det en del äggrätter iaf, resten av familjen tycker det är supergott!!)
Mmmmm! Ägg! kan äta hur mycket som helst, tror jag. Men inte hårdkokta. Huvva.
Hellre mer löskokta isf, men helst mjukkokta, så vitan är fast men lite av gulan fortfarande mjuk och lite rinnig! Mmmmm! aaaggh.. (dregla som Homer Simpson).
Till påsk har vi alltid ägghalvor med kaviargrädde (precis vad det låter som, vispad grädde smaksatt med kaviar). När mina syskon och jag var små brukade vi också ha ägg som vi fick måla på (Y)
Vi äter nog inte mer ägg i Påsk än vid andra tillfällen.
Vid Påsk blir det lite plockmat innehållande bland annat fyllda ägghalvor.
Ungefär som vid jul.
Min sambo äter inte ägg.. så jag får alla ägghalvor själv!
:D
Nej, här blir nog inte mycket mera ägg till påsk än annars... Möjligen att vi kommer äta något mindre smörgåsbord eller så som någon annan nämnde o då har ägghalvor, men det återstår att se!
Snart är det påsk och dax att äta mängder av ägg....
Äter ni mer ägg vid påsk eller hur är det? Tips på bra äggrätter vid påsk vore kul!!!:):D
Jag brukar göra "flugsvampar" till påsk. Jag hackar sallad och lägger ut på ett fat. Koka äggen och skär bort lite av det vita på båda sidorna. Ställ upp äggen. Lägg en tomathalva på varje ägg och det vita som du har skärt bort hackar du smått och strör över tomaterna. Det blir flugsvampar som ser jätteläckert ut på bordet. :D
Jo, vi äter mycket ägg till påsk. Kokta målade ägg. omelett till prinskorven , Drömsill, ägghalvor med räkor, majonnäs och svart löjrom, m m, m m. Har ni provat att fräsa färska champinjoner med vitlök och lagt i omelletten när den börjar stelna ? Det är gott !!
Vi äter alltid ägg eftersom det är så nyttigt och gott isär när man är på LCHF. Till Påsk blir det dekorerade frokostägg och sedan ska vi leta stora pappägg med godis som påskharen har gömd. Gerlins tips om "flugsvamp" låter roligt. Den sparar jag!
Glöm inte denna fantastiska rätt!!! (L)
Enkel äggröra
Stuvad spenat med ägghalvor och smått hackad röd paprika på, blir inte flugsvamp men vi kallar det ändå för just "Flugsvampar".
Varför inte testa ngt annorlunda till påsk??? Ägg med lite sting???
Heta ägg