Någon som har ett bra recept på äkta pizzasallad?(Y)
soumeya7 oktober 2007
Pizzasallad
Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!
Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
ca 4 portioner
Du behöver:
ett litet vitkålshuvud (ca 7 dl när den är strimlad)
2 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.
Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.
Så här gör du:
Matättikan får du genom att blanda ut ättiksprit med vatten (1 del ättiksprit till 6 delar vatten).
Strimla vitkålen med en osthyvel om du vill ha en finstrimlad kålsallad, skär med kniv om du vill ha en grövre. Lägg i kallt vatten om du vill att den ska bli spröd. Pressa vitlöken med vitlökspress.
Blanda allt utom vitkålen i en kastrull och koka det några minuter. Häll det över vitkålen och rör om. Låt stå åtminstone tio minuter, gärna i kylskåpet.
sophy8 oktober 2007
Tack för recepten på pizzasallad jag ska prova båda två!:)
Lena10 oktober 2007
Tackar för de två recepten på pizzasallad ska prova en av dom till helgen.Mvh// Lena(Y)
Någon som har ett bra recept på äkta pizzasallad?(Y)
Pizzasallad
Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!
Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
ca 4 portioner
Du behöver:
ett litet vitkålshuvud (ca 7 dl när den är strimlad)
2 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.
Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.
(Y)
har något här:
Ingredienser 4 port.:
1/2 vitkålshuvud
1 vitlöksklyfta
3/4 dl olja
1 dl matättika
2 tsk salt
2 tsk strösocker
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk senapspulver (eller krossade senapsfrön eller senap)
1 tsk basilika och/eller oregano
Så här gör du:
Matättikan får du genom att blanda ut ättiksprit med vatten (1 del ättiksprit till 6 delar vatten).
Strimla vitkålen med en osthyvel om du vill ha en finstrimlad kålsallad, skär med kniv om du vill ha en grövre. Lägg i kallt vatten om du vill att den ska bli spröd. Pressa vitlöken med vitlökspress.
Blanda allt utom vitkålen i en kastrull och koka det några minuter. Häll det över vitkålen och rör om. Låt stå åtminstone tio minuter, gärna i kylskåpet.
Tack för recepten på pizzasallad jag ska prova båda två!:)
Tackar för de två recepten på pizzasallad ska prova en av dom till helgen.Mvh// Lena(Y)