Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärs

 • Meela 20 mars 2011

  Hej, jag och min sambo har tänkt bjuda hem hans föräldrar på middag ikväll. Då tyckte jag att det passade bra att bjuda på lite älg, men problemet är att jag inte är så duktig på att laga mat och komma på idéer.

  jag har tittat runt lite här på sidan men det finns så himla mycket olika recept så jag undrar om någon här, så jag även kan ställa lite frågor för jag är så dåligt på mat, som vet något bra.

  Alltså någon som vet någon bra och rolig, men inte allt för annorlunda maträtt som jag kan bjuda mina svärföräldrar på som är gjort på älgfärs.

 • asasto 22 mars 2011

  Lasagne är ju lätt och de flesta gillar det. Annars kan du använda älgfärs i alla recept där det står nötfärs så himla annorlunda är det inte än nöt smakar bara godare.

 • Mellanbellan 22 mars 2011

  Lägg till ett vitt bröd att doppa i maten och det är klart.
  Älgchili med bett

 • imjoh 22 mars 2011

  Gör älgfärsbiffar, blanda färsen med ägg, lite grädde och salt och peppar, lite enbär och ev någon örtkrydda är gott i. Stek som pannbiff, brukar göra 8 st på 500g färs, servera med en gräddsås, kokt potatis och varma grönsaker. Rönnbärsgele är gott till även lingon till den som önskar. Detta slår aldrig fel, blir lika uppskattat varje gång.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.