Vi brukar ha i lite Dijonsenap, creme fraiche o ägg och dom håller ihop bra .
Skrivet av Josses den 16 feb 2011
Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Edit: rättat några stavfel.
Lilloo10 mars 2011
Oavsett vad för färs jag använder så har jag alltid i 1 dl ströbröd och 2 dl mjölk som får stå en stund och svälla sedan blandar jag i hackad lök och färs osv. Spricker aldrig. Har även i 1 helt ägg när det skall blandas runt.
LaJefa10 mars 2011
Jag tror att du arbetar färsen för lite, ett fel som många gör. Knåda den lite längre och fräs gärna löken och låt den svalna innan du blandar i den i färsen. Lycka till!
gnutten111 mars 2011
Skrivet av LaJefa den 10 mar 2011
Jag tror att du arbetar färsen för lite, ett fel som många gör. Knåda den lite längre och fräs gärna löken och låt den svalna innan du blandar i den i färsen. Lycka till!
Precis. Många som inte arbetar smeten tillräckligt.
Själv brukar jag köpa grisfett och mala ner i älgfärsen eftersom den är så torr.
Grädde, krossade enbär, ströbröd, ägg, finhackad schallottenlök brukar jag ha i.
Kom ihåg att ta fram färsen 30-40 min innan den ska stekas!
Jag brukar steka stekyta på köttbullarna på hög värme först och sedan köra klart dom i ugnen, tycker dom blir mycket saftigare på det viset
Vi brukar ha i lite Dijonsenap, creme fraiche o ägg och dom håller ihop bra .
Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Edit: rättat några stavfel.
Oavsett vad för färs jag använder så har jag alltid i 1 dl ströbröd och 2 dl mjölk som får stå en stund och svälla sedan blandar jag i hackad lök och färs osv. Spricker aldrig. Har även i 1 helt ägg när det skall blandas runt.
Jag tror att du arbetar färsen för lite, ett fel som många gör. Knåda den lite längre och fräs gärna löken och låt den svalna innan du blandar i den i färsen. Lycka till!
Jag tror att du arbetar färsen för lite, ett fel som många gör. Knåda den lite längre och fräs gärna löken och låt den svalna innan du blandar i den i färsen. Lycka till!
Precis. Många som inte arbetar smeten tillräckligt.
Själv brukar jag köpa grisfett och mala ner i älgfärsen eftersom den är så torr.
Grädde, krossade enbär, ströbröd, ägg, finhackad schallottenlök brukar jag ha i.
Kom ihåg att ta fram färsen 30-40 min innan den ska stekas!
Jag brukar steka stekyta på köttbullarna på hög värme först och sedan köra klart dom i ugnen, tycker dom blir mycket saftigare på det viset