Rårakor och rösti --- är det samma sak med olika namn, eller är det någon skillnad?
Igår klurade vi på rårakor och raggmunk, men där är ju skillnaden rätt markant, så min frågeställning har ändrat sig.
anneli198911 mars 2009
rösti är väl enbart råriven potatis som formas till plättar och steks i smör.
rårakor är de väl även lite ägg och mjöl med i smeten?
Gnurf11 mars 2009
Rårakor är för mig en råstekt riven potatis. Rösti brukar jag även blanda ner några äggulor i, men annars är det samma sak. Fast jag gör både rösti och råraka med alla möjliga sorters råa rivna rotfrukter och lök, purjo etc. Blir mer spännande så smakmässigt än endast med Päron...:p
Gnurf11 mars 2009
Ord står mot ord...:D
Skrivet av JessicaFrej den 11 mar 2009
rösti är väl enbart råriven potatis som formas till plättar och steks i smör.
rårakor är de väl även lite ägg och mjöl med i smeten?
anneli198911 mars 2009
äsch vem bryr sig huvudsaken är att de är gott:)
men enligt tasteline verkar de vara exakt samma recept för den nyfikne
frucaos11 mars 2009
Ha! Det var väl det jag misstänkte. Det får heta rösti när det serveras på helgen och råraka på vardagar ... hehe.
bernit11 mars 2009
Rösti är en POTATISKAKA av råriven potatis - kommer ursprungligen från Schweitz och kan även göras på kokt potatis men det gör vi inte i Sverige.
Rårakan görs som plättar av råriven potatis.
Huvudskillnaden är alltså att Rösti är en kaka (jag brukar göra den i en stekpanna som fylls helt) och råraka är plåttar av råriven potatis.:p
Gnurf12 mars 2009
Den erkänt kunniga recepsajten Wikipedia :D:D:D anser följande....
http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6sti
Okänd27 mars 2009
Skrivet av Gnurf den 12 mar 2009
Den erkänt kunniga recepsajten Wikipedia :D:D:D anser följande....
Rårakor och rösti --- är det samma sak med olika namn, eller är det någon skillnad?
Igår klurade vi på rårakor och raggmunk, men där är ju skillnaden rätt markant, så min frågeställning har ändrat sig.
rösti är väl enbart råriven potatis som formas till plättar och steks i smör.
rårakor är de väl även lite ägg och mjöl med i smeten?
Rårakor är för mig en råstekt riven potatis. Rösti brukar jag även blanda ner några äggulor i, men annars är det samma sak. Fast jag gör både rösti och råraka med alla möjliga sorters råa rivna rotfrukter och lök, purjo etc. Blir mer spännande så smakmässigt än endast med Päron...:p
Ord står mot ord...:D
rösti är väl enbart råriven potatis som formas till plättar och steks i smör.
rårakor är de väl även lite ägg och mjöl med i smeten?
äsch vem bryr sig huvudsaken är att de är gott:)
men enligt tasteline verkar de vara exakt samma recept för den nyfikne
Ha! Det var väl det jag misstänkte. Det får heta rösti när det serveras på helgen och råraka på vardagar ... hehe.
Rösti är en POTATISKAKA av råriven potatis - kommer ursprungligen från Schweitz och kan även göras på kokt potatis men det gör vi inte i Sverige.
Rårakan görs som plättar av råriven potatis.
Huvudskillnaden är alltså att Rösti är en kaka (jag brukar göra den i en stekpanna som fylls helt) och råraka är plåttar av råriven potatis.:p
Den erkänt kunniga recepsajten Wikipedia :D:D:D anser följande....
http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6sti
Den erkänt kunniga recepsajten Wikipedia :D:D:D anser följande....
http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6sti
Närmare går nog inte att komma
(H)