Ett tips när man gör sina lussebullar är att ta bort lite smör och lägga till kesella. Dom blir fluffigare och dom blir inte så torra.(Y)
Mistys26 december 2009
Se en tidigare tråd om Kesella. Varit delade meningar där!
mimmibus26 december 2009
Det kan nog stämma det funkar nog inte alltid, men det har funkat för mig dom flesta gångerna. Jag tror även att det har med mängden mjöl att göra, var lite snål med mjölet så tror jag det blir bra. Jag gjorde ett test en gång, jag tog mindre mjöl än vad man skulle ha. Degen gick precis att jobba med men saftiga blev dom, även det ett tips.
asasto26 december 2009
+aldrig smält smör utan rumstempererat, allt flytande fett gör bröd och liknande mer kompakta och känns torrare.
mz6628 december 2009
Mitt tips är att använda mitt recept på de godaste lussekatterna! Då tar man 2 kokta pressade potatisar i, det gör susen tycker jag!
Ett tips när man gör sina lussebullar är att ta bort lite smör och lägga till kesella. Dom blir fluffigare och dom blir inte så torra.(Y)
Se en tidigare tråd om Kesella. Varit delade meningar där!
Det kan nog stämma det funkar nog inte alltid, men det har funkat för mig dom flesta gångerna. Jag tror även att det har med mängden mjöl att göra, var lite snål med mjölet så tror jag det blir bra. Jag gjorde ett test en gång, jag tog mindre mjöl än vad man skulle ha. Degen gick precis att jobba med men saftiga blev dom, även det ett tips.
+aldrig smält smör utan rumstempererat, allt flytande fett gör bröd och liknande mer kompakta och känns torrare.
Mitt tips är att använda mitt recept på de godaste lussekatterna! Då tar man 2 kokta pressade potatisar i, det gör susen tycker jag!