Hej.Jag brukar följa receptet som står på paketet med ärtorna. Jag gör alltid på hela förpackningen och fryser in det som blir över. Dessutom lagar jag alltid soppan dagen innan jag ska ha den för att den ska hinna "stå till sig". Mycket timjan ska det också vara. Servera med grovt bröd och en god ost.Lycka till/Annette
13 december 2000
Här får du en klassiker! Riktig ärtsoppa!400 gr torkade gula ärtor1 st gul lök300 gr rimmat sidfläsk12 dl vatten2 krm timjan2 krm mejramsalt & svartpepparBlötlägg ärtorna i rikligt med vatten minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet och skölj ärtorna. Skala och klyfta löken. Lägg ärtor, lök och sidfläsk i en kastrull och slå på vattnet. Låt koka upp och skumma av vid behov. Låt soppan sjuda under lock ca 1 timme. Späd med vatten om soppan blir tjock. Smaka av med salt och peppar.Hoppas det smakar, glöm ej punchen!
Hur gör man en god ärtsoppa?
Hej.Jag brukar följa receptet som står på paketet med ärtorna. Jag gör alltid på hela förpackningen och fryser in det som blir över. Dessutom lagar jag alltid soppan dagen innan jag ska ha den för att den ska hinna "stå till sig". Mycket timjan ska det också vara. Servera med grovt bröd och en god ost.Lycka till/Annette
Här får du en klassiker! Riktig ärtsoppa!400 gr torkade gula ärtor1 st gul lök300 gr rimmat sidfläsk12 dl vatten2 krm timjan2 krm mejramsalt & svartpepparBlötlägg ärtorna i rikligt med vatten minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet och skölj ärtorna. Skala och klyfta löken. Lägg ärtor, lök och sidfläsk i en kastrull och slå på vattnet. Låt koka upp och skumma av vid behov. Låt soppan sjuda under lock ca 1 timme. Späd med vatten om soppan blir tjock. Smaka av med salt och peppar.Hoppas det smakar, glöm ej punchen!