Hej! Någon därute som har ett bra tips på alternativ till ströbröd som inte innehåller gluten. Til tex i egna köttbullar och att pudra sockerkaksgrunkan med? :o Det får heller INTE innehålla laktos.
poffa2 juni 2009
Köttbullar/pannbiff så rekommenderar jag mald potatis och potatismjöl, lite ägg också förstås.,sen håller det ihop. Blir saftigare än med ströbröd., och det finns ofta lite överbliven potatis hemma i kylskåpen.
Det finns även majsgryn/strö också, för att baka i kakformar mm.
The_mama97mia2 juni 2009
Alternativ till ströbröd i köttbullesmet är havregryn som får svälla i vatten och potatismjöl.
Pudra sockerkaksformen med kokosflingor istället, kan tänka mig att det kan gå med sesamfrön med?
safir742 juni 2009
Jag gör köttbullar på detta vis : blandfärs, hackad gul lök, äggula, salt och olika kryddor. Det går alldeles utmärkt att göra köttbullar helt utan ströbröd.
Sesamfrön går alldeles utmäkt att strö sockerkaksformen med.
poffa2 juni 2009
Skrivet av mama97mia den 2 jun 2009
Alternativ till ströbröd i köttbullesmet är havregryn som får svälla i vatten och potatismjöl.
Pudra sockerkaksformen med kokosflingor istället, kan tänka mig att det kan gå med sesamfrön med?
det är lite olika, en del tål havre men inte andra sädesslag.
poffa2 juni 2009
Fasiken! Sånt här kräver sakkunskap.. :o
The_mama97mia2 juni 2009
enligt celiaki.se definieras glutenintolerans som att man inte tål vete, råg och korn.
The_mama97mia2 juni 2009
Min erfarenhet är att de som är glutenintoleranta själva vet o har testat om havre funkar...
Självklart ska man vara försiktig med rekommendationer.... Jag bara tipsade utifrån det lilla jag vet...
Men som ngn skrev ovan, man behöver egentligen inte alls ha ströbröd i färssmeten... eller så funkar detta med potatis ypperligt...
Förlåt om jag förvirrat någon?
mooseella2 juni 2009
Jag använder Havrekli att strö bakformar med och lite i köttbullesmeten också. Om det fungerar för dig vet jag inte. Men de jag känner tål det.
Manne_N3 juni 2009
Polenta borde väl kunna funka både som bindemedel i t.ex köttfärs och som släppmedel i formar. Risken är att det blir lite hårt om det inte kokas eller åtminstonde läggs i blöt.
Hej! Någon därute som har ett bra tips på alternativ till ströbröd som inte innehåller gluten. Til tex i egna köttbullar och att pudra sockerkaksgrunkan med? :o Det får heller INTE innehålla laktos.
Köttbullar/pannbiff så rekommenderar jag mald potatis och potatismjöl, lite ägg också förstås.,sen håller det ihop. Blir saftigare än med ströbröd., och det finns ofta lite överbliven potatis hemma i kylskåpen.
Sen finns det sådant här:
http://www.pilefood.se/produkt/glutenfritt/ovrigt/3010.htm
Det finns även majsgryn/strö också, för att baka i kakformar mm.
Alternativ till ströbröd i köttbullesmet är havregryn som får svälla i vatten och potatismjöl.
Pudra sockerkaksformen med kokosflingor istället, kan tänka mig att det kan gå med sesamfrön med?
Jag gör köttbullar på detta vis : blandfärs, hackad gul lök, äggula, salt och olika kryddor. Det går alldeles utmärkt att göra köttbullar helt utan ströbröd.
Sesamfrön går alldeles utmäkt att strö sockerkaksformen med.
Alternativ till ströbröd i köttbullesmet är havregryn som får svälla i vatten och potatismjöl.
Pudra sockerkaksformen med kokosflingor istället, kan tänka mig att det kan gå med sesamfrön med?
Havregryn? Gluten?
Hm.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=halsa_fraga_experterna&frageid=74&visa=alla&kategoriid=0
Eller info här: http://www.celiaki.se/
det är lite olika, en del tål havre men inte andra sädesslag.
Fasiken! Sånt här kräver sakkunskap.. :o
enligt celiaki.se definieras glutenintolerans som att man inte tål vete, råg och korn.
Min erfarenhet är att de som är glutenintoleranta själva vet o har testat om havre funkar...
Självklart ska man vara försiktig med rekommendationer.... Jag bara tipsade utifrån det lilla jag vet...
Men som ngn skrev ovan, man behöver egentligen inte alls ha ströbröd i färssmeten... eller så funkar detta med potatis ypperligt...
Förlåt om jag förvirrat någon?
Jag använder Havrekli att strö bakformar med och lite i köttbullesmeten också. Om det fungerar för dig vet jag inte. Men de jag känner tål det.
Polenta borde väl kunna funka både som bindemedel i t.ex köttfärs och som släppmedel i formar. Risken är att det blir lite hårt om det inte kokas eller åtminstonde läggs i blöt.