mergez-korv är gott i risrätter som smaksättare eller kabanozen. hög kötthalt brukar jag kolla efter.( tyvärr) älskar sonen hotdogs som i mitt tycke inte ÄR korv! & stroganoff på falukorv...det är gott:)
Håller med dig matboy...man vet ju aldrig vad de har malt ned som heter "köttbiprodukt" ...det kan ju faktiskt vara precis vad som helst:o
Håller med mergez eller hur det nu stavas e jättegott särskillt grillad med god tomat/chili/spiskummin sås till.
farmoringer12 april 2008
Pytt i panna av oilka sorters korvar är gott. Blanda starka och mindre starka och vanliga med potatis. Lite orientdressing till och en sallad...(Y)
evaldo12 april 2008
Falukorv slår alla andra korvsorter då de kan tillagas på så oändligt många sätt.
farmoringer12 april 2008
Fylls lunchkorv är också gott. Gör ett snitt i korven längs med. Lägg i en oststav och en paprikabit. Vira runt en baconskiva och stek i ugn.
Runan12 april 2008
I går gjorde jag en i mitt tycke mycket god pastagratäng med chorizo och broccoli. Tycker också mycket om ugnsbakad falukorv med fyllning av senap och Bostongurka. Grillkorv till mos är heller inte dumt. Men det ska helst vara falukorv och grillkorv från Erikssons chark i Nossebro . Den är god.
enAnnan12 april 2008
Inspirerad av denna tråd ska vi idag äta korv
:)
något vi i stort sett aldrig gör.
Det blir ett stroganoffrecept som vi hittat här.
Tack Matklubben för inspiration (Y)
monac12 april 2008
P.S. tror mergez...stavas merguez:) När jag tänker efter.
tilda12 april 2008
Stekt korv med stuvade grönsaker, sjömansfalu (korvgryta) eller chorizoröra.
Koka några portioner bulgur. Blanda ner slantad stekt chorizo och kokta grönsaker av valfritt slag. Krydda med salt och vitlökspeppar.(L)(Y)
rostad paprika,aubergin,tomat ,fefferoni & kryddor som är pureéat...finns på burk & i olika styrkor. Mild,medium & stark. Fantastisk färg & oerhört mycket smak. Funkar till nästan ALLT!:D
i GRYTOR,KALLA/VARMA SÅSER,GRATÄNGER,färsrätter m.m.(Y)
//monac
Aspholme14 april 2008
Tyvärr, så håller korven i Sverige väldigt olika kvalité. Tycker genomgående att Norrländsk korv är bäst i smak och konsistens. Lithells korvar går ej att äta.
monac14 april 2008
vad är det för märken på "norrländsk korv"?
monac14 april 2008
vi har en korv-producent i Uppsala som heter Andersson/Tillman de gör goda korvar....särskilt
falukorven & Roslagsgrillare. :) bra smak,inget fusk & bra rökning!
tilda14 april 2008
Skrivet av monac den 14 apr 2008
vad är det för märken på "norrländsk korv"?
Toppchark har goda korvar bla.
Aspholme14 april 2008
Norrländsk korv: Pettersons från Boden, Piteå Chark, Nordchark i Luleå, Charko i Skellefteå. Bastuträskkorv i Skellefteå, Scan i Umeå,Jokkmokkskorv.
monac14 april 2008
okey,det är inget man hittar i diskarna här tyvärr!:o
mergez-korv är gott i risrätter som smaksättare eller kabanozen. hög kötthalt brukar jag kolla efter.( tyvärr) älskar sonen hotdogs som i mitt tycke inte ÄR korv! & stroganoff på falukorv...det är gott:)
Håller med dig matboy...man vet ju aldrig vad de har malt ned som heter "köttbiprodukt" ...det kan ju faktiskt vara precis vad som helst:o
Håller med mergez eller hur det nu stavas e jättegott särskillt grillad med god tomat/chili/spiskummin sås till.
Pytt i panna av oilka sorters korvar är gott. Blanda starka och mindre starka och vanliga med potatis. Lite orientdressing till och en sallad...(Y)
Falukorv slår alla andra korvsorter då de kan tillagas på så oändligt många sätt.
Fylls lunchkorv är också gott. Gör ett snitt i korven längs med. Lägg i en oststav och en paprikabit. Vira runt en baconskiva och stek i ugn.
I går gjorde jag en i mitt tycke mycket god pastagratäng med chorizo och broccoli. Tycker också mycket om ugnsbakad falukorv med fyllning av senap och Bostongurka. Grillkorv till mos är heller inte dumt. Men det ska helst vara falukorv och grillkorv från Erikssons chark i Nossebro . Den är god.
Inspirerad av denna tråd ska vi idag äta korv
:)
något vi i stort sett aldrig gör.
Det blir ett stroganoffrecept som vi hittat här.
Tack Matklubben för inspiration (Y)
P.S. tror mergez...stavas merguez:) När jag tänker efter.
Stekt korv med stuvade grönsaker, sjömansfalu (korvgryta) eller chorizoröra.
Koka några portioner bulgur. Blanda ner slantad stekt chorizo och kokta grönsaker av valfritt slag. Krydda med salt och vitlökspeppar.(L)(Y)
Falustubbar kom jag ihåg när jag läste denna tråd
Falustubbar
har aijvar i min korvstroganoff,det blir super gott!:)
Åh ajvar tycker jag väldigt mycket om.
det har vi i mycket
(Y)
Pias korvpasta
Vad är ajvar :o
rostad paprika,aubergin,tomat ,fefferoni & kryddor som är pureéat...finns på burk & i olika styrkor. Mild,medium & stark. Fantastisk färg & oerhört mycket smak. Funkar till nästan ALLT!:D
i GRYTOR,KALLA/VARMA SÅSER,GRATÄNGER,färsrätter m.m.(Y)
//monac
Tyvärr, så håller korven i Sverige väldigt olika kvalité. Tycker genomgående att Norrländsk korv är bäst i smak och konsistens. Lithells korvar går ej att äta.
vad är det för märken på "norrländsk korv"?
vi har en korv-producent i Uppsala som heter Andersson/Tillman de gör goda korvar....särskilt
falukorven & Roslagsgrillare. :) bra smak,inget fusk & bra rökning!
vad är det för märken på "norrländsk korv"?
Toppchark har goda korvar bla.
Norrländsk korv: Pettersons från Boden, Piteå Chark, Nordchark i Luleå, Charko i Skellefteå. Bastuträskkorv i Skellefteå, Scan i Umeå,Jokkmokkskorv.
okey,det är inget man hittar i diskarna här tyvärr!:o