jag skulle vilja ha tips på mat som passar
att laga i lite större mängd för infrysng till matlådor
just nu är de stopp i hjärnan :'(
Svesse6027 oktober 2008
Här kommer några tips från mig:
Köttfärslimpa, stuvade makaroner och stekt rimmat fläsk, lasagne, köttfärssås och pasta, korvstroganoff och ris, strimlat kött i sås med ris, fläskpannkaka, pytt i panna...
Hoppas mina tips gett dig lite hjälp på traven.
Lycka Till!
Eva
frucaos27 oktober 2008
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
Tillberga27 oktober 2008
Skrivet av frucaos den 27 okt 2008
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
vilka soppor då :o
anluk27 oktober 2008
Köttfärssoppa går bra att frysa (men helst inte med potatis i för det blir inte så jättebra), ärtsoppa går också bra.
Annars är ju lasagne kanon, chili con carne, spagetti med köttfärssås, wokat och nudlar, gratänger.
marjoh127 oktober 2008
Jag brukar även frysa in pannkakor och potatisplättar. Potatisplättar går alldeles utmärkt att frysa fast det är en potatisrätt. Även när jag gör kroppkakor och kåldolmar gör jag storkok och fryser in.
babbs27 oktober 2008
Grytor av alla slag. Väljer man ris eller pasta till så kan man frysa en hel lunch i samma låda. Afrikansk kycklinggryta med ris är en höjdare.
Små portionspajer är också jättebra att frysa ner som lunchmat. Bara att ta med lite sallad till,
Tillberga28 oktober 2008
Tack kära vänner
tänk att ibland blir det bara stopp i hjärnkontoret:'(
i kväll blir det storhandel och på torsdag en matlagar dag
jennyling29 oktober 2008
Jag brukar göra pastgratäng i olika former men en favorit är en gratäng med kassler, svamp, paprika, purjoolök och en god ostsås, Blir utmärkt att frysa in och mättande!(Y)
jag skulle vilja ha tips på mat som passar
att laga i lite större mängd för infrysng till matlådor
just nu är de stopp i hjärnan :'(
Här kommer några tips från mig:
Köttfärslimpa, stuvade makaroner och stekt rimmat fläsk, lasagne, köttfärssås och pasta, korvstroganoff och ris, strimlat kött i sås med ris, fläskpannkaka, pytt i panna...
Hoppas mina tips gett dig lite hjälp på traven.
Lycka Till!
Eva
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
Det mesta går bra att frysa- men kokt potatis blir vattnig. Då fryser jag in det som ska ätas till.
Soppor av alla slag är ypperliga att frysa, en del blir fatkiskt bara bättre av det!
vilka soppor då :o
Köttfärssoppa går bra att frysa (men helst inte med potatis i för det blir inte så jättebra), ärtsoppa går också bra.
Annars är ju lasagne kanon, chili con carne, spagetti med köttfärssås, wokat och nudlar, gratänger.
Jag brukar även frysa in pannkakor och potatisplättar. Potatisplättar går alldeles utmärkt att frysa fast det är en potatisrätt. Även när jag gör kroppkakor och kåldolmar gör jag storkok och fryser in.
Grytor av alla slag. Väljer man ris eller pasta till så kan man frysa en hel lunch i samma låda. Afrikansk kycklinggryta med ris är en höjdare.
Små portionspajer är också jättebra att frysa ner som lunchmat. Bara att ta med lite sallad till,
Tack kära vänner
tänk att ibland blir det bara stopp i hjärnkontoret:'(
i kväll blir det storhandel och på torsdag en matlagar dag
Jag brukar göra pastgratäng i olika former men en favorit är en gratäng med kassler, svamp, paprika, purjoolök och en god ostsås, Blir utmärkt att frysa in och mättande!(Y)