Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ayurvedisk vecka

  • imse 10 mars 2008

    Här vill jag bjuda på vad som lagas under en veckas tid på Ayurvediskt vis. Det blir en ny rätt var dag och ni är välkomna med kommentarer och tips.

    Först ut idag är Ghi som ligger till grund för all Ayurvedisk matlagning.

    Det står mer skrivet på:

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/10/ghi/

  • enAnnan 10 mars 2008

    Vad spännande
    :)
    Det ska bli roligt och intressant att följa.

  • monac 10 mars 2008

    :)åh...vad spännande! blir jätte glad,ska följa tråden under veckan!(Y)

  • Nettie 10 mars 2008

    Jättespännande, ska följa tråden med glädje under veckan:p(Y)

  • imse 11 mars 2008

    I dag bjuder jag er på rotsaksbiffar med ett kryddigt saffransris med aramealger. Som avslutning blir det bakade bananer. MUMS !

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/11/rotfruktsbiffar-med-saffransris-och-aramealger/

  • matvraket 11 mars 2008

    Vad är det för typ av mat? Har aldrig hört talas om det. Men det låter onekligen spännande!

  • matvraket 11 mars 2008

    Vad är det för typ av mat? Har aldrig hört talas om det. Men det låter onekligen spännande!

  • enAnnan 11 mars 2008

    Skrivet av imse den 11 mar 2008

    I dag bjuder jag er på rotsaksbiffar med ett kryddigt saffransris med aramealger. Som avslutning blir det bakade bananer. MUMS !

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/11/rotfruktsbiffar-med-saffransris-och-aramealger/



    De biffarna såg riktigt goda ut.
    Och ska definitivt provas!

  • bernit 11 mars 2008

    Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
    Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.

    /BÅ :p

  • imse 11 mars 2008

    Matvraket : Ayurveda är en 5000 år gammal Indisk medicinvetenskap där man anser att mat är medicin. Man äter Ayurvediskt mat för att det är gott, vackert och häslosamt men även för att anpassa till var och ens olika behov efter de tre Dochorna Vata, Pitta, Kapha.

    enAnnan: Kul att du vill prova det är både gott och nyttig. I morgon kommer det ytterligare recept, så håll utkik.

  • imse 11 mars 2008

    bernit : Ja, det kan man säga. Skirat smör och Ghi är samma sak. När jag använder skirat smör använder jag det direkt i flytande form. Ghi slår jag upp på burk och använder i fast form. Lite olika användningsområden bara.

  • Nettie 11 mars 2008

    Tänker nog prova dagens recept, låter inte helt fel, men maken blir nog
    inte speciellt glad:p

  • Lotten_J 11 mars 2008

    Kan ju bara säga såhär.....sen jag var på en Ayurveda-konsultation har jag aldrig vart så bra i min mage som nu......lite mystiskt detta men det funkar....så jag ser fram emot alla ayurvediska tips

  • monac 11 mars 2008

    Skrivet av bernit den 11 mar 2008

    Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
    Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.

    /BÅ :p


    ja det Bernit! är det,som klarifierat smör typ! finns att köpa på 500 gr.burkar i orient/asiat-butiker! om man inte vill göra själv//

  • monac 12 mars 2008

    Skrivet av Molgan den 11 mar 2008

    Jag känner mig som ett frågetecken


    Lugn Molgan,Imse kommer hjälpa oss reda ut begreppen!
    lite om Auyrveda kan du läsa på "vedalilas" hemsida.
    //monacamilla

  • imse 12 mars 2008

    I dag har det blivit tillverkning av Panir - färskost. Om du vill veta hur man gör och vill ha ett recept så kika in på;

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/12/panir/

  • imse 13 mars 2008

    Här har vi ätit Dall med en kryddig råstekt potatis, efterrätt blev äppelkaka med grädde.... det är så smarrigt att få efterätt varje dag... det är man inte bortskämd med.:)

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/13/dagens-dall/

  • monac 13 mars 2008

    tack IMSE....:)

  • imse 14 mars 2008

    Varsågoda!!
    Idag har jag kommit till Dessert recepten.... det finns mycket gott att mumsa på. Kan passa så här till helgen när de flesta har lite mer tid. :)

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/14/ayurvediska-desserter/

  • imse 15 mars 2008

    Ännu en i raden av de söta efterrätterna... en god, enkel och kryddig äppelkaka bjuder jag er på.

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/15/kryddig-appelkaka-pa-enkelt-vis/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.