De biffarna såg riktigt goda ut.
Och ska definitivt provas!
bernit11 mars 2008
Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.
/BÅ :p
imse11 mars 2008
Matvraket : Ayurveda är en 5000 år gammal Indisk medicinvetenskap där man anser att mat är medicin. Man äter Ayurvediskt mat för att det är gott, vackert och häslosamt men även för att anpassa till var och ens olika behov efter de tre Dochorna Vata, Pitta, Kapha.
enAnnan: Kul att du vill prova det är både gott och nyttig. I morgon kommer det ytterligare recept, så håll utkik.
imse11 mars 2008
bernit : Ja, det kan man säga. Skirat smör och Ghi är samma sak. När jag använder skirat smör använder jag det direkt i flytande form. Ghi slår jag upp på burk och använder i fast form. Lite olika användningsområden bara.
Nettie11 mars 2008
Tänker nog prova dagens recept, låter inte helt fel, men maken blir nog
inte speciellt glad:p
Lotten_J11 mars 2008
Kan ju bara säga såhär.....sen jag var på en Ayurveda-konsultation har jag aldrig vart så bra i min mage som nu......lite mystiskt detta men det funkar....så jag ser fram emot alla ayurvediska tips
monac11 mars 2008
Skrivet av bernit den 11 mar 2008
Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.
/BÅ :p
ja det Bernit! är det,som klarifierat smör typ! finns att köpa på 500 gr.burkar i orient/asiat-butiker! om man inte vill göra själv//
monac12 mars 2008
Skrivet av Molgan den 11 mar 2008
Jag känner mig som ett frågetecken
Lugn Molgan,Imse kommer hjälpa oss reda ut begreppen!
lite om Auyrveda kan du läsa på "vedalilas" hemsida.
//monacamilla
imse12 mars 2008
I dag har det blivit tillverkning av Panir - färskost. Om du vill veta hur man gör och vill ha ett recept så kika in på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/12/panir/
imse13 mars 2008
Här har vi ätit Dall med en kryddig råstekt potatis, efterrätt blev äppelkaka med grädde.... det är så smarrigt att få efterätt varje dag... det är man inte bortskämd med.:)
Varsågoda!!
Idag har jag kommit till Dessert recepten.... det finns mycket gott att mumsa på. Kan passa så här till helgen när de flesta har lite mer tid. :)
Här vill jag bjuda på vad som lagas under en veckas tid på Ayurvediskt vis. Det blir en ny rätt var dag och ni är välkomna med kommentarer och tips.
Först ut idag är Ghi som ligger till grund för all Ayurvedisk matlagning.
Det står mer skrivet på:
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/10/ghi/
Vad spännande
:)
Det ska bli roligt och intressant att följa.
:)åh...vad spännande! blir jätte glad,ska följa tråden under veckan!(Y)
Jättespännande, ska följa tråden med glädje under veckan:p(Y)
I dag bjuder jag er på rotsaksbiffar med ett kryddigt saffransris med aramealger. Som avslutning blir det bakade bananer. MUMS !
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/11/rotfruktsbiffar-med-saffransris-och-aramealger/
Vad är det för typ av mat? Har aldrig hört talas om det. Men det låter onekligen spännande!
Vad är det för typ av mat? Har aldrig hört talas om det. Men det låter onekligen spännande!
I dag bjuder jag er på rotsaksbiffar med ett kryddigt saffransris med aramealger. Som avslutning blir det bakade bananer. MUMS !
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/11/rotfruktsbiffar-med-saffransris-och-aramealger/
De biffarna såg riktigt goda ut.
Och ska definitivt provas!
Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.
/BÅ :p
Matvraket : Ayurveda är en 5000 år gammal Indisk medicinvetenskap där man anser att mat är medicin. Man äter Ayurvediskt mat för att det är gott, vackert och häslosamt men även för att anpassa till var och ens olika behov efter de tre Dochorna Vata, Pitta, Kapha.
enAnnan: Kul att du vill prova det är både gott och nyttig. I morgon kommer det ytterligare recept, så håll utkik.
bernit : Ja, det kan man säga. Skirat smör och Ghi är samma sak. När jag använder skirat smör använder jag det direkt i flytande form. Ghi slår jag upp på burk och använder i fast form. Lite olika användningsområden bara.
Tänker nog prova dagens recept, låter inte helt fel, men maken blir nog
inte speciellt glad:p
Kan ju bara säga såhär.....sen jag var på en Ayurveda-konsultation har jag aldrig vart så bra i min mage som nu......lite mystiskt detta men det funkar....så jag ser fram emot alla ayurvediska tips
Är inte Ghi något liknande som vi kallar skirat smör ??'
Dvs smält smör som skiljts salterna som flyter upp till ytan och den bottensats som blir.
/BÅ :p
ja det Bernit! är det,som klarifierat smör typ! finns att köpa på 500 gr.burkar i orient/asiat-butiker! om man inte vill göra själv//
Jag känner mig som ett frågetecken
Lugn Molgan,Imse kommer hjälpa oss reda ut begreppen!
lite om Auyrveda kan du läsa på "vedalilas" hemsida.
//monacamilla
I dag har det blivit tillverkning av Panir - färskost. Om du vill veta hur man gör och vill ha ett recept så kika in på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/12/panir/
Här har vi ätit Dall med en kryddig råstekt potatis, efterrätt blev äppelkaka med grädde.... det är så smarrigt att få efterätt varje dag... det är man inte bortskämd med.:)
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/13/dagens-dall/
tack IMSE....:)
Varsågoda!!
Idag har jag kommit till Dessert recepten.... det finns mycket gott att mumsa på. Kan passa så här till helgen när de flesta har lite mer tid. :)
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/14/ayurvediska-desserter/
Ännu en i raden av de söta efterrätterna... en god, enkel och kryddig äppelkaka bjuder jag er på.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/15/kryddig-appelkaka-pa-enkelt-vis/