Mmm... va gott allt låter. Kul att få så många olika varianter på tips. Kom gärna med flera. Kram!
Krabban8718 juli 2011
många bra tips här ju =)
jag gör olika beroende på om det är helg eller vardag ;-)
jag brukar lägga klyftorna i en skål.. sen häller jag över valnötsolja, peppar, flingsalt, citronjuice och rosmarin (gärna färsk)... sen vänder jag runt allt i skålen innan jag häller ut det på en plåt...
och är det god helg mat så kan jag slänga på tunna tunna skivor smör lite här och var på plåten...
sen under tiden dom är i ugnen så vänder jag runt dom emellanåt... muuums ! =)
Vimmsi21 juli 2011
Jag klyftar potatisen och kokar den sedan i 5 minuter. Häller av vattnet, oljar en plåt, häller på potatisen, ringlar lite olja över, lite flingsalt och valfri krydda (rosmarin, vitlök, kummin, grovmalen svartpeppar) beroende på vad jag ska servera till.
In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blir kanon!!
Alllis21 juli 2011
Vi slänger alltid in klyftorna en stund i micron innan vi lägger dem på en plåt ååå skjuts in i ugnen med olja och kryddor efter humör.
The_mama97mia21 juli 2011
det är urgott att göra även på skrubbad färskpotatis, dela i lämpliga bitar - blanda med lite olja i en påse, sen färska örter på o flingsalt. Mummselimums...
720122 juli 2011
Skrivet av amoz den 14 jul 2011
Detta receptet har jag provat och jag kan verkligen rekommendra det.
Har också gjort dessa och dom blir KANOOON !!!!{eat}
inordgren9 augusti 2011
Papas a la pobre
strimla paprikor i olika färger och stek tillsammans med potatisklyftorna i olja med lite citronsaft och kryddat med mycke vitlök och salt, peppar, timjan/rosmarin. Paprikan skall bli mjuk och smakrik - Denna rätt heter Papas a la pobre i Spanien
ms810 augusti 2011
Vi kör alltid i fritösen.Sen salt o vitlökspulver på.Gott.
cissihs10 augusti 2011
Skrivet av Lenkan den 14 jul 2011
Kör alltid med skalet kvar, det är otroligt gott!
Ringlar rapsolja över, flingsalt, timjan och rosmarin, kanske lite granulerad vitlök om det finns hemma. I ugnen på 225 grader, vänd runt då och då, kolla med sticka när de är klara.
Håller helt med! blir mer stuns i när skalet är på!
amoz10 augusti 2011
Något som är gott och som går fort att göra är att skiva bakpotatis i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en långpanna, häll på olivolja och vänd runt skivorna så alla får olja på sig. Krydda med flingsalt och vitlökspeppar.
linda33111 augusti 2011
Jag tycker att det blir dålig yta på potatisen när man förkokar den. Ser ingen anledning till det. Jag tror att stärkelsen bidrar till att göra ytan frasigare! Jag använder smör, lite olivolja och ofta bara Renee Voltaires örtsalt med ramslök. Det blir väldigt god, och mkt, smak av det!!
The_mama97mia11 augusti 2011
Gillar den här tråden, tänk, klyftpotatis gör vi väldigt ofta här, jag tycker det är väldigt enkelt sätt att laga potatis på och kidsen älskar det!
Jag vill ha skalet på o förkokar inte. Bara potatisen är renskrubbad, sen bara dela o olja in lite o skjuts ini i ugnen - sköter sig självt. Hur enkelt är det inte???
(Y)
DenLillaFrun11 augusti 2011
Det beror lite på hur mycket olja man har, men om man har mycket olja (onyttigt men bra resultat) så att de liksom får "friteras" mer än att bara ligga och bli kokta. Efteråt är det a och o att lägga ett par ark hushållspapper i ett durkslag och lägga i potatisen så att de får rinna av ordentligt. Då blir de riktigt krispiga och fina....
och du, vänta absolut med saltet tills de är klara, så blir de inte så sladdriga
{eat}
(märker att jag får fel användarnamn här... "DenLillaFrun" ska det vara! :)
Tanja11 augusti 2011
Jag blandar gärna potatisen med morötter, rödlök och rödbetor. Och rödbetorna blir faktiskt godast av allt tycker jag nog. Äter gärna med en sås av mosad fetaost och yoghurt.
Mmm... va gott allt låter. Kul att få så många olika varianter på tips. Kom gärna med flera. Kram!
många bra tips här ju =)
jag gör olika beroende på om det är helg eller vardag ;-)
jag brukar lägga klyftorna i en skål.. sen häller jag över valnötsolja, peppar, flingsalt, citronjuice och rosmarin (gärna färsk)... sen vänder jag runt allt i skålen innan jag häller ut det på en plåt...
och är det god helg mat så kan jag slänga på tunna tunna skivor smör lite här och var på plåten...
sen under tiden dom är i ugnen så vänder jag runt dom emellanåt... muuums ! =)
Jag klyftar potatisen och kokar den sedan i 5 minuter. Häller av vattnet, oljar en plåt, häller på potatisen, ringlar lite olja över, lite flingsalt och valfri krydda (rosmarin, vitlök, kummin, grovmalen svartpeppar) beroende på vad jag ska servera till.
In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blir kanon!!
Vi slänger alltid in klyftorna en stund i micron innan vi lägger dem på en plåt ååå skjuts in i ugnen med olja och kryddor efter humör.
det är urgott att göra även på skrubbad färskpotatis, dela i lämpliga bitar - blanda med lite olja i en påse, sen färska örter på o flingsalt. Mummselimums...
Detta receptet har jag provat och jag kan verkligen rekommendra det.
Frasig klyftpotatis
Har också gjort dessa och dom blir KANOOON !!!!{eat}
Papas a la pobre
strimla paprikor i olika färger och stek tillsammans med potatisklyftorna i olja med lite citronsaft och kryddat med mycke vitlök och salt, peppar, timjan/rosmarin. Paprikan skall bli mjuk och smakrik - Denna rätt heter Papas a la pobre i Spanien
Vi kör alltid i fritösen.Sen salt o vitlökspulver på.Gott.
Kör alltid med skalet kvar, det är otroligt gott!
Ringlar rapsolja över, flingsalt, timjan och rosmarin, kanske lite granulerad vitlök om det finns hemma. I ugnen på 225 grader, vänd runt då och då, kolla med sticka när de är klara.
Håller helt med! blir mer stuns i när skalet är på!
Något som är gott och som går fort att göra är att skiva bakpotatis i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en långpanna, häll på olivolja och vänd runt skivorna så alla får olja på sig. Krydda med flingsalt och vitlökspeppar.
Jag tycker att det blir dålig yta på potatisen när man förkokar den. Ser ingen anledning till det. Jag tror att stärkelsen bidrar till att göra ytan frasigare! Jag använder smör, lite olivolja och ofta bara Renee Voltaires örtsalt med ramslök. Det blir väldigt god, och mkt, smak av det!!
Gillar den här tråden, tänk, klyftpotatis gör vi väldigt ofta här, jag tycker det är väldigt enkelt sätt att laga potatis på och kidsen älskar det!
Jag vill ha skalet på o förkokar inte. Bara potatisen är renskrubbad, sen bara dela o olja in lite o skjuts ini i ugnen - sköter sig självt. Hur enkelt är det inte???
(Y)
Det beror lite på hur mycket olja man har, men om man har mycket olja (onyttigt men bra resultat) så att de liksom får "friteras" mer än att bara ligga och bli kokta. Efteråt är det a och o att lägga ett par ark hushållspapper i ett durkslag och lägga i potatisen så att de får rinna av ordentligt. Då blir de riktigt krispiga och fina....
och du, vänta absolut med saltet tills de är klara, så blir de inte så sladdriga
{eat}
(märker att jag får fel användarnamn här... "DenLillaFrun" ska det vara! :)
Jag blandar gärna potatisen med morötter, rödlök och rödbetor. Och rödbetorna blir faktiskt godast av allt tycker jag nog. Äter gärna med en sås av mosad fetaost och yoghurt.