Jag vet inte hur många pizzatrådar som startats tidigare men nu startar jag en ny iaf. Hur gör man den allra godaste pizzan? Går det att göra en pizza som smakar "köpt"? Samla era bästa recept här^^
Okänd25 mars 2010
Varför inte gå in på sök recept
Där finns 3356 st om du söker på enbart pizza, alltid hittar du väl nåt för dina smaklökar :)
Vill man göra det väldigt enkelt för sig så använder man Libabröd istället för att göra degen. Det är tunnt och blir krispigt och gott. Vi har använt det dom sista gångerna och man blir inte så förbannat mätt som vid vanliga.
Gnurf26 mars 2010
*LOL* Stygga stygga STYGGA Pizza!!! Fyyyyyyy!!! Det är ditt fel att jag blir så mätt....:DD
Skrivet av Bumbis den 26 mar 2010
Vill man göra det väldigt enkelt för sig så använder man Libabröd istället för att göra degen. Det är tunnt och blir krispigt och gott. Vi har använt det dom sista gångerna och man blir inte så förbannat mätt som vid vanliga.
Ett tips är att använda en pizzasten för en frasigare botten, samt göra degen dagen innan så att man kan göra den riktigt tunn. En kavlingspinne är ett perfekt redskap om man inte kan "öppna" en pizzabotten på vanligt vis.
Använder man en pizzasten behöver man ochså en pizzaspade.
Lycka till.
Gnurf27 mars 2010
Blev pizza igår faktiskt...den sista frysta degen i denna batch. Smidigt. Kokade ihop sedvanlig tomatsås på passerade tomater, örtkryddor, vitlök, chilisås, tomatpuré. Kavlade ut tunnt och på med strimlad kassler, rödlök, champinjoner, lite överbliven köttfärssås, mellanlagrad grevéost. Upp på 250grader varma plåtar, 9minuter i ugn. Klart!!
Råkostsallad på vitkål, morot och rödlök till det. Fredagkvällen räddad {pirate}
jimboz27 mars 2010
Skrivet av Gnurf den 27 mar 2010
Blev pizza igår faktiskt...den sista frysta degen i denna batch. Smidigt. Kokade ihop sedvanlig tomatsås på passerade tomater, örtkryddor, vitlök, chilisås, tomatpuré. Kavlade ut tunnt och på med strimlad kassler, rödlök, champinjoner, lite överbliven köttfärssås, mellanlagrad grevéost. Upp på 250grader varma plåtar, 9minuter i ugn. Klart!!
Råkostsallad på vitkål, morot och rödlök till det. Fredagkvällen räddad {pirate}
Vilken Pizzadeg använder du Gnurfen ?
The_mama97mia27 mars 2010
Vill bara tala om att det gör världens skillnad att baka pizzan på förvärmda plåtar, det kanske var det Gnurf menade också. Alltså förvärm plåten i 250 grader, sen lägger du över pizzan på den o skjuts ini ugnen. Jag brukar baka ut min pizza på bakplåtspapper, det blir lätt att lyfta över den till plåten då med
Hemligheten med en god pizza är inte bara en bra deg utan den goda såsen.... Och att ha ost direkt på tomatsåsen o sen på med fyllningen.
Nu blev jag ju pizzasugen!
Bra med tipsen om att frysa pizzadeg också Gnurf. (Y)
Gnurf27 mars 2010
El Classico :) Enklast möjligt. Vatten, olja, salt, mjöl, jäst. Jäsa som vanligt bara, bakar på det som behövs och delar upp övriga i plastpåsar (förra gången 3st påsar a 2 pizzor per påse).
Ska jag vara helt ärlig så drog jag faktiskt i en burk lättkesella förra gången oxå...låg där i kylen och skräpade. Men annars kör jag på enklast möjliga bara...inbillar mig att det är så de gör italian style...
Skrivet av jimboz den 27 mar 2010
Vilken Pizzadeg använder du Gnurfen ?
Gnurf27 mars 2010
Jo Mia...jag menade förvärmda plåtar. Jag lägger oxå över min kavlade deg på bakplåtspapper och skjutsar över på brännhet plåt. Då puffar liksom degkanten upp och det blir så där knapersegt...:)
stallperso30 mars 2010
en snabb variant är att ta polarkakor/hönökakor, och ta den fyllningen man vill ha på.
Jag vet inte hur många pizzatrådar som startats tidigare men nu startar jag en ny iaf. Hur gör man den allra godaste pizzan? Går det att göra en pizza som smakar "köpt"? Samla era bästa recept här^^
Varför inte gå in på sök recept
Där finns 3356 st om du söker på enbart pizza, alltid hittar du väl nåt för dina smaklökar :)
Här finns oxå lite pizzatips...:O)
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/min_favoritpizza__9268.html
Du behöver inte söka längre ..Tro mig jag har testat detta många gånger, både i långpanna och vanliga runda :)
Leilas pizzadeg
Vill man göra det väldigt enkelt för sig så använder man Libabröd istället för att göra degen. Det är tunnt och blir krispigt och gott. Vi har använt det dom sista gångerna och man blir inte så förbannat mätt som vid vanliga.
*LOL* Stygga stygga STYGGA Pizza!!! Fyyyyyyy!!! Det är ditt fel att jag blir så mätt....:DD
Vill man göra det väldigt enkelt för sig så använder man Libabröd istället för att göra degen. Det är tunnt och blir krispigt och gott. Vi har använt det dom sista gångerna och man blir inte så förbannat mätt som vid vanliga.
Får göra reklam för mina egna recept.
Deg.
http://www.matklubben.se/recept/pizzadeg_60447.html
Sås.
http://www.matklubben.se/recept/pizzasaas_60448.html
Pizzasallad.
http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_grundrecept__65127.html
Ett tips är att använda en pizzasten för en frasigare botten, samt göra degen dagen innan så att man kan göra den riktigt tunn. En kavlingspinne är ett perfekt redskap om man inte kan "öppna" en pizzabotten på vanligt vis.
Använder man en pizzasten behöver man ochså en pizzaspade.
Lycka till.
Blev pizza igår faktiskt...den sista frysta degen i denna batch. Smidigt. Kokade ihop sedvanlig tomatsås på passerade tomater, örtkryddor, vitlök, chilisås, tomatpuré. Kavlade ut tunnt och på med strimlad kassler, rödlök, champinjoner, lite överbliven köttfärssås, mellanlagrad grevéost. Upp på 250grader varma plåtar, 9minuter i ugn. Klart!!
Råkostsallad på vitkål, morot och rödlök till det. Fredagkvällen räddad {pirate}
Blev pizza igår faktiskt...den sista frysta degen i denna batch. Smidigt. Kokade ihop sedvanlig tomatsås på passerade tomater, örtkryddor, vitlök, chilisås, tomatpuré. Kavlade ut tunnt och på med strimlad kassler, rödlök, champinjoner, lite överbliven köttfärssås, mellanlagrad grevéost. Upp på 250grader varma plåtar, 9minuter i ugn. Klart!!
Råkostsallad på vitkål, morot och rödlök till det. Fredagkvällen räddad {pirate}
Vilken Pizzadeg använder du Gnurfen ?
Vill bara tala om att det gör världens skillnad att baka pizzan på förvärmda plåtar, det kanske var det Gnurf menade också. Alltså förvärm plåten i 250 grader, sen lägger du över pizzan på den o skjuts ini ugnen. Jag brukar baka ut min pizza på bakplåtspapper, det blir lätt att lyfta över den till plåten då med
Hemligheten med en god pizza är inte bara en bra deg utan den goda såsen.... Och att ha ost direkt på tomatsåsen o sen på med fyllningen.
Nu blev jag ju pizzasugen!
Bra med tipsen om att frysa pizzadeg också Gnurf. (Y)
El Classico :) Enklast möjligt. Vatten, olja, salt, mjöl, jäst. Jäsa som vanligt bara, bakar på det som behövs och delar upp övriga i plastpåsar (förra gången 3st påsar a 2 pizzor per påse).
Ska jag vara helt ärlig så drog jag faktiskt i en burk lättkesella förra gången oxå...låg där i kylen och skräpade. Men annars kör jag på enklast möjliga bara...inbillar mig att det är så de gör italian style...
Vilken Pizzadeg använder du Gnurfen ?
Jo Mia...jag menade förvärmda plåtar. Jag lägger oxå över min kavlade deg på bakplåtspapper och skjutsar över på brännhet plåt. Då puffar liksom degkanten upp och det blir så där knapersegt...:)
en snabb variant är att ta polarkakor/hönökakor, och ta den fyllningen man vill ha på.