Jag gör en enkel å bra deg;
3-3,5dl vetemjöl
3msk olivolja
1,5dl ljummet vatten
ett paket jäst
salt
rör ned jästen i det ljummna vattnet å blanda ihop alla ingredienser till en slät å smidig deg(fyll evt. på med mer mjöl).Jäs degen i 45-60 min. tills degen har blivit dubbelt så stor.Knåda lite å kavla ut på bakplåtspapper.Jag smörjer alltid tomatpurre på degen innan jag lägger på fyllningen,lägg på din fyllning å ost å stek i mitten i ugnen 225 grader i 15 min(Y)
NetteR8 augusti 2008
Vi fick en pizzasten från obh nordica i julklapp av min lillebror och det blir jättegoda pizzor när man använder sig av den (Y)
tantdrake8 augusti 2008
Skrivet av softis den 8 aug 2008
Jag gör en enkel å bra deg;
3-3,5dl vetemjöl
3msk olivolja
1,5dl ljummet vatten
ett paket jäst
salt
rör ned jästen i det ljummna vattnet å blanda ihop alla ingredienser till en slät å smidig deg(fyll evt. på med mer mjöl).Jäs degen i 45-60 min. tills degen har blivit dubbelt så stor.Knåda lite å kavla ut på bakplåtspapper.Jag smörjer alltid tomatpurre på degen innan jag lägger på fyllningen,lägg på din fyllning å ost å stek i mitten i ugnen 225 grader i 15 min(Y)
Mitt pizzadegsrecept är snarlikt detta från softis, och jag gör nästan likadant - men jag jäser degen som bullar under duk och i ca 30 min. När du gör bullarna så ta en degklump i handen och rulla den mot bakbordet medan du trycker med handflatan så blir den rund och fin. Använd helst en het plåt när du ska föra över den kavlade botten till ugnen, eller kavla direkt på het plåt. Jag gräddar mina pizzor på 300 grader under kanske 6 - 8 minuter. Pensla med olja eller vatten på degkanten runtom när du gräddat pizzan så blir kanten inte så hård. Om man vill så kan man kalljäsa degbullarna i kylskåp under natten - så gör pizzabagarna. Det blir en perfekt spröd pizzabotten.
tantdrake8 augusti 2008
:'( glömde säga.....jag mjölar plåtarna innan botten läggs/kavlas på
Penne8 augusti 2008
Jag köper alltid färdig pizzadeg på rulle. Och i den förpackningen finns en tomatsås till. Det blir supergott, degen är perfekt! Pröva det om du inte gjort det!
Smulpajen9 augusti 2008
Skrivet av NetteR den 9 aug 2008
Vi fick en pizzasten från obh nordica i julklapp av min lillebror och det blir jättegoda pizzor när man använder sig av den (Y)
Håller med!
Men har man ingen sten kan man sätta in pizzan på en het förvärmd plåt. Så kan man också baka bröd. Blir kanonbra(Y)
maithab9 augusti 2008
Jag har hittat ett utmärkt tillfälle att använda snabbjäst (en jäsblandning med torrjäst och bakpulver) till just pizzadeg. Använder man snabbjäst så blandar man ihop degen med kall degvätska (behöver alltså inte värma till rätt temp.) och låter jäsa en kvart (15 min!). Lagom tid för att hinna få upp ugnen i temperatur och plocka fram alla ingredienser (ev. skiva och riva).
Sen in i ugnen ca 10 minuter. Det går alltså nästan lika snabbt som att beställa pizza, och det blir mycket godare :-)
Hej,
Söker efter ett bra tips på hur man kan baka pizza hemma i den vanliga ugnen?
Jag har ett recept på en bra pizza som jag ofta gör :D
blir aldrig misslyckat och är god
Hej
Ingrid
Gå till hemsidan www.stenugnen.se
där finns all information om hur man bakar pizza.
Du kan ju byta ut innehållet. Använd pizzadegen.
Kantarellpizza med Cambozola
En sallad till är gott
Extra god pizzasallad
Jag gör en enkel å bra deg;
3-3,5dl vetemjöl
3msk olivolja
1,5dl ljummet vatten
ett paket jäst
salt
rör ned jästen i det ljummna vattnet å blanda ihop alla ingredienser till en slät å smidig deg(fyll evt. på med mer mjöl).Jäs degen i 45-60 min. tills degen har blivit dubbelt så stor.Knåda lite å kavla ut på bakplåtspapper.Jag smörjer alltid tomatpurre på degen innan jag lägger på fyllningen,lägg på din fyllning å ost å stek i mitten i ugnen 225 grader i 15 min(Y)
Vi fick en pizzasten från obh nordica i julklapp av min lillebror och det blir jättegoda pizzor när man använder sig av den (Y)
Jag gör en enkel å bra deg;
3-3,5dl vetemjöl
3msk olivolja
1,5dl ljummet vatten
ett paket jäst
salt
rör ned jästen i det ljummna vattnet å blanda ihop alla ingredienser till en slät å smidig deg(fyll evt. på med mer mjöl).Jäs degen i 45-60 min. tills degen har blivit dubbelt så stor.Knåda lite å kavla ut på bakplåtspapper.Jag smörjer alltid tomatpurre på degen innan jag lägger på fyllningen,lägg på din fyllning å ost å stek i mitten i ugnen 225 grader i 15 min(Y)
Mitt pizzadegsrecept är snarlikt detta från softis, och jag gör nästan likadant - men jag jäser degen som bullar under duk och i ca 30 min. När du gör bullarna så ta en degklump i handen och rulla den mot bakbordet medan du trycker med handflatan så blir den rund och fin. Använd helst en het plåt när du ska föra över den kavlade botten till ugnen, eller kavla direkt på het plåt. Jag gräddar mina pizzor på 300 grader under kanske 6 - 8 minuter. Pensla med olja eller vatten på degkanten runtom när du gräddat pizzan så blir kanten inte så hård. Om man vill så kan man kalljäsa degbullarna i kylskåp under natten - så gör pizzabagarna. Det blir en perfekt spröd pizzabotten.
:'( glömde säga.....jag mjölar plåtarna innan botten läggs/kavlas på
Jag köper alltid färdig pizzadeg på rulle. Och i den förpackningen finns en tomatsås till. Det blir supergott, degen är perfekt! Pröva det om du inte gjort det!
Vi fick en pizzasten från obh nordica i julklapp av min lillebror och det blir jättegoda pizzor när man använder sig av den (Y)
Håller med!
Men har man ingen sten kan man sätta in pizzan på en het förvärmd plåt. Så kan man också baka bröd. Blir kanonbra(Y)
Jag har hittat ett utmärkt tillfälle att använda snabbjäst (en jäsblandning med torrjäst och bakpulver) till just pizzadeg. Använder man snabbjäst så blandar man ihop degen med kall degvätska (behöver alltså inte värma till rätt temp.) och låter jäsa en kvart (15 min!). Lagom tid för att hinna få upp ugnen i temperatur och plocka fram alla ingredienser (ev. skiva och riva).
Sen in i ugnen ca 10 minuter. Det går alltså nästan lika snabbt som att beställa pizza, och det blir mycket godare :-)
Denna pizzan är jättegod och ibland gör jag denna pizzadegen.
Mexikansk köttfärspizza
Pizzadeg