Behöver hjälp med vad jag ska använda i mat o bak lagning i stället för mjölk!!
Ninni842 februari 2012
Min dotter ska köra mjölkfritt i 1 månad ....Behöver hjälp på vad jag ska använda i mat o bak i stället för mjölk..?????
The_mama97mia2 februari 2012
Antar att din dotter är rätt liten? Antar också att ni ska vara utan för att sedan testa laktosbelastning el likn.
Frågan är lite vad det är för slags rätter du funderar över ersättning i? I bakning är det ju bara att köra på vatten och smör/olja, (matbröd). I matlagning beror det ju på - men buljong kan ju vara en "vätskeersättning" i mkt. Eller tomater - passerade/krossade/puré.
Garnfiskare2 februari 2012
Havremjölk och Oatlys grådde är två fullgoda ersättningar
Ninni842 februari 2012
Okej tack för tipsen!!Men ta gärna imot fler!!!!
Mistys2 februari 2012
Funkar risdryck, havredryck eller sojadryck?
elisabethammaren2 februari 2012
Passa dig för smör, det innehåller ju mjölk eller hur?
Men margarin skall vara vegetabiliskt, och olja går ju bra
The_mama97mia2 februari 2012
Allt beror ju på vad det är ni ska akta er för... Mjölkfritt kan betyda lite olika saker... Är det bara laktos eller är det också mjölkprotein man ska utesluta...
Det finns flera trådar här förut i Matforum om sånt - med mkt bra tips!
Garnfiskare2 februari 2012
Eftersom ja sjävl inte tål mjölk äter jag ofta Oatys youghurt till ffrukost och den lär. fungera även i mat.
Själv har jag inte provat, men enligt texten på paketet så skall den fungera i mat.
rostok2 februari 2012
Jag hade mjölkallergiska barn under många år, ersatte alltid mjölken helt enkelt med vatten, tänk på att ta mjölkfritt margarin eller välj olja istället.
alindalinda3 februari 2012
milda culinesse, flytande margarin. fungerar att baka på!
gå annars in på http://www.valio.se/produkter
där finns ett helt gäng med fina produkter som är laktosfria.
Min dotter ska köra mjölkfritt i 1 månad ....Behöver hjälp på vad jag ska använda i mat o bak i stället för mjölk..?????
Antar att din dotter är rätt liten? Antar också att ni ska vara utan för att sedan testa laktosbelastning el likn.
Frågan är lite vad det är för slags rätter du funderar över ersättning i? I bakning är det ju bara att köra på vatten och smör/olja, (matbröd). I matlagning beror det ju på - men buljong kan ju vara en "vätskeersättning" i mkt. Eller tomater - passerade/krossade/puré.
Havremjölk och Oatlys grådde är två fullgoda ersättningar
Okej tack för tipsen!!Men ta gärna imot fler!!!!
Funkar risdryck, havredryck eller sojadryck?
Passa dig för smör, det innehåller ju mjölk eller hur?
Men margarin skall vara vegetabiliskt, och olja går ju bra
Allt beror ju på vad det är ni ska akta er för... Mjölkfritt kan betyda lite olika saker... Är det bara laktos eller är det också mjölkprotein man ska utesluta...
Det finns flera trådar här förut i Matforum om sånt - med mkt bra tips!
Eftersom ja sjävl inte tål mjölk äter jag ofta Oatys youghurt till ffrukost och den lär. fungera även i mat.
Själv har jag inte provat, men enligt texten på paketet så skall den fungera i mat.
Jag hade mjölkallergiska barn under många år, ersatte alltid mjölken helt enkelt med vatten, tänk på att ta mjölkfritt margarin eller välj olja istället.
milda culinesse, flytande margarin. fungerar att baka på!
gå annars in på http://www.valio.se/produkter
där finns ett helt gäng med fina produkter som är laktosfria.