Jag bor väldigt bra intill en jättestor arabisk matbutik. Allt är överlag billigare där och speciellt med grönsakerna. Jag handlar ganska mycket mat i utländska matbutiker och kan rekomendera de kinesiska!
Jag har ALDRIG som student levt på snabbnudlar och äckliga köpeköttbullar. Jag är lite matsnobb och med lite fantasi kan man göra nobelmiddag billigt, trots det är ändå ett storkok på chili con carne det godaste ^^
Schnitt8 maj 2010
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Roggan8 maj 2010
Skrev i en annan tråd för något år sen om wok-veckor. Jag brukar strimla upp en massa grönsaker. Paprika i olika färger, rödlök, pujo, morötter, zuccini, broccoli, blomkål... Strimla kött eller kyckling och marinera med kryddor och olja.
När jag kommer hem från jobbet och jättehungrig tar jag en näve kött som jag wokar tills det börjar få färg, sen tillsätter jag två nävar med grönsaker och steker vidare. Kryddar på lite. Klart på tio minuter!
Man kan om man vill koka ris och frysa in i portionsförpackningar och ta fram på morgonen och sätta in i kylen, så kan man tillsätta detta i woken också.
Grönsakerna håller nästan en vecka i kylen och köttet flera dagar. Kyckling är ju känsligare så den får man inte spara för länge.
tojve8 maj 2010
Skrivet av Schnitt den 8 maj 2010
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Vi är studenter och äter en hel del rotfrukter i typ köttsoppa och så. För att vi gillar det, tycker det är både gott och billigt för den delen. Ingen dum kombination ju. :) Fyller inte frysen med det, men använder det ofta och det håller sig länge i kylen. Att kunna göra en stor form med potatis och olika rotfrukter blandat känns både lite finare och är riktigt gott till det mesta. :D
Schnitt8 maj 2010
Skrivet av tojve den 8 maj 2010
Skrivet av Schnitt den 8 maj 2010
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Vi är studenter och äter en hel del rotfrukter i typ köttsoppa och så. För att vi gillar det, tycker det är både gott och billigt för den delen. Ingen dum kombination ju. :) Fyller inte frysen med det, men använder det ofta och det håller sig länge i kylen. Att kunna göra en stor form med potatis och olika rotfrukter blandat känns både lite finare och är riktigt gott till det mesta. :D
hehe well good for you! Menade mest på att det är ett så fruktansvärt tråkigt tips som man som standard får som student om man frågar!
Jag bor väldigt bra intill en jättestor arabisk matbutik. Allt är överlag billigare där och speciellt med grönsakerna. Jag handlar ganska mycket mat i utländska matbutiker och kan rekomendera de kinesiska!
Jag har ALDRIG som student levt på snabbnudlar och äckliga köpeköttbullar. Jag är lite matsnobb och med lite fantasi kan man göra nobelmiddag billigt, trots det är ändå ett storkok på chili con carne det godaste ^^
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Skrev i en annan tråd för något år sen om wok-veckor. Jag brukar strimla upp en massa grönsaker. Paprika i olika färger, rödlök, pujo, morötter, zuccini, broccoli, blomkål... Strimla kött eller kyckling och marinera med kryddor och olja.
När jag kommer hem från jobbet och jättehungrig tar jag en näve kött som jag wokar tills det börjar få färg, sen tillsätter jag två nävar med grönsaker och steker vidare. Kryddar på lite. Klart på tio minuter!
Man kan om man vill koka ris och frysa in i portionsförpackningar och ta fram på morgonen och sätta in i kylen, så kan man tillsätta detta i woken också.
Grönsakerna håller nästan en vecka i kylen och köttet flera dagar. Kyckling är ju känsligare så den får man inte spara för länge.
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Vi är studenter och äter en hel del rotfrukter i typ köttsoppa och så. För att vi gillar det, tycker det är både gott och billigt för den delen. Ingen dum kombination ju. :) Fyller inte frysen med det, men använder det ofta och det håller sig länge i kylen. Att kunna göra en stor form med potatis och olika rotfrukter blandat känns både lite finare och är riktigt gott till det mesta. :D
Måste även tillägga att alla tips på rotfruktssoppa och annat storkok med rotfrukter kan gå och lägga sig. Skulle aldrig någonsin fylla frysen med rotfrukter. Det tipset är lika kliché som att bara äta billiga snabbmakaroner 365 dagar om året som student!
Vi är studenter och äter en hel del rotfrukter i typ köttsoppa och så. För att vi gillar det, tycker det är både gott och billigt för den delen. Ingen dum kombination ju. :) Fyller inte frysen med det, men använder det ofta och det håller sig länge i kylen. Att kunna göra en stor form med potatis och olika rotfrukter blandat känns både lite finare och är riktigt gott till det mesta. :D
hehe well good for you! Menade mest på att det är ett så fruktansvärt tråkigt tips som man som standard får som student om man frågar!
Webbsida dedikerad billig & god studentmat:
{handshake} http://studentkrubb.se
Välkommen!
undrar ocksåå.......