Jag undrar om bovetemjöl kan ersätta vetemjöl i såser? Påverkar det smaken eller konsistensen?
potmarigold30 juli 2013
I vegetariska recept för bl.a vegetter och såser, används ofta bovetemjöl. Det tjänar då som bindemedel, ibland som ersättning för ägg. Så visst verkar det kunna användas istället för vetemjöl i sås, men om det påverkar smaken vet jag ej.
svengelsk30 juli 2013
Smaken blir annorlunda liksom färgen. Jag brukar göra bovetepannkakor och de skiljer sig från vanliga pannkakor.
boz196530 juli 2013
Om man inte vill/kan använda vetemjöl anser iaf jag att Maizena är det bästa, men inte deras såsredningar, de suger. Det ska vara ren majsstärkelse, och inte några mysko blandningar. :)
Jag undrar om bovetemjöl kan ersätta vetemjöl i såser? Påverkar det smaken eller konsistensen?
I vegetariska recept för bl.a vegetter och såser, används ofta bovetemjöl. Det tjänar då som bindemedel, ibland som ersättning för ägg. Så visst verkar det kunna användas istället för vetemjöl i sås, men om det påverkar smaken vet jag ej.
Smaken blir annorlunda liksom färgen. Jag brukar göra bovetepannkakor och de skiljer sig från vanliga pannkakor.
Om man inte vill/kan använda vetemjöl anser iaf jag att Maizena är det bästa, men inte deras såsredningar, de suger. Det ska vara ren majsstärkelse, och inte några mysko blandningar. :)