Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bovetemjöl i stället för vetemjöl?

  • catarina68 30 juli 2013

    Jag undrar om bovetemjöl kan ersätta vetemjöl i såser? Påverkar det smaken eller konsistensen?

  • potmarigold 30 juli 2013

    I vegetariska recept för bl.a vegetter och såser, används ofta bovetemjöl. Det tjänar då som bindemedel, ibland som ersättning för ägg. Så visst verkar det kunna användas istället för vetemjöl i sås, men om det påverkar smaken vet jag ej.

  • svengelsk 30 juli 2013

    Smaken blir annorlunda liksom färgen. Jag brukar göra bovetepannkakor och de skiljer sig från vanliga pannkakor.

  • boz1965 30 juli 2013

    Om man inte vill/kan använda vetemjöl anser iaf jag att Maizena är det bästa, men inte deras såsredningar, de suger. Det ska vara ren majsstärkelse, och inte några mysko blandningar. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.