Bra tillbehör och/eller kombinationer - vad är gott till vad?
The_mama97mia29 augusti 2010
Som rubriken säger - här efterlyser vi bra tillbehör och kombinationer.
En del saker kan kanske kännas självklara som ketchup & senap till korven.
Men det kanske finns ngn rätt där du tycker att t ex mango chutney är ett måste och lyfter rätten flera våningar?
Jag tänker inte på att ha en gnutta dijonsenap i såsen, utan just detta med vad man serverar TILL...
Hoppas det kan bli lite inlägg här!
sju29 augusti 2010
Jag älskar färsk koriander, men det är en krydda som kräver att kombineras för att smaken ska lyfta. Lime och chili funkar till exempel utmärkt ihop med koriander.
Shoutoutloud29 augusti 2010
kall bearnaisesås och mamma scans köttbullar att doppa i. bearnaisesås på flaska brukar jag ha=)
The_mama97mia29 augusti 2010
mmm kall bea är gott till mycket"
jag är rädd för att jag tycker att en klick gott smör är bra tillbehör till nästan allt...
vinciqator30 augusti 2010
Ketchup? Funkar nog till allt - utom möjligen filmjölk. o)
Socker till fläskpannkaka. Mmmm...kombinationen mellan salt, smörigt, krispigt och sött. Å så ett glas kall Mjölk till det...(Y)
Sebben00330 augusti 2010
Jag måste säga att helstekt fläskfilé (finns bland mina recept) som är marinerad i vitlök, sweetchili och honung. Därefter ingniden i balsamvinäger och en rejäl skvätt brandy! Det är en oerhört lyckad smakkombination!
vinciqator30 augusti 2010
Pepparkakor och tapenade
Ädelost och fisk
Ädelost och sött portvin
Chutney och kallskuret kött
Rökt fisk och hjortronsylt ( utrörd 1:2 i Crème Fraîche )
sju30 augusti 2010
Stekt strömming och lingonsylt (till mos) är ett måste enligt mig, men många rynkar på näsan åt denna kombination och tycker det är konstigt att äta sylt till fisk.
vinciqator30 augusti 2010
Den enda barbariska sedvänjan i Västsverige. T.o.m. korvmojjarna har det. Huh.(N)
Mistys30 augusti 2010
Socker i stuvade makaroner är ett måste i vårt hem.....annars äter dom inte. Många på jobbet rynkar på näsan åt detta. Jag trodde det var vanligt.
Min svärfar åt alltid lingonsylt i ärtsoppan, men där går nog min gräns!
elleave30 augusti 2010
Inte världens ovanligaste kombination kanske, men tacosås och avokado är verkligen jättegott ihop
boz196530 augusti 2010
Skrivet av sju den 30 aug 2010
Stekt strömming och lingonsylt (till mos) är ett måste enligt mig, men många rynkar på näsan åt denna kombination och tycker det är konstigt att äta sylt till fisk.
Visst är det gott? :p
sju30 augusti 2010
Det är så gott, måste steka strömming snart känner jag. {eat}
redd30 augusti 2010
Lingonsylt till havregrynsgröten, gör att känslan av tapetklister försvinner, och så är det en h-vetes massa c-vitamin, inte helt illa i förkylningstider.
Shoutoutloud30 augusti 2010
äppelmos och smör till kroppkakor.{clap}
lingonsylt och smör till blodpudding.
lingonsylt blandat med kall mjölk.
Mammzan31 augusti 2010
Finhackad gul lök , hovmästarsås till stekt sill (strömming) och potatismos, eller en stekt sill på grovbröd med lök och hovmästarsås, ummmm så gott.
Detta är inte unikt på någotvis, på marknader har de länge haft den kombinationen.
towewiden31 augusti 2010
Om man tycker om att ha makrill i tomatsås på smörgås, prova ha vitlökspulver på.
Jättegott!
frucaos31 augusti 2010
Jag tar gärna just mangochutney till makaronilåda! Fast maken ska ha lingonsylt.
Ädelost ska ätas på skånepepparkakor.
hillan6631 augusti 2010
Sweet chili till spagetti och köttfärssås! ...Går inte att vara utan när man väl börjat!(Y)
Som rubriken säger - här efterlyser vi bra tillbehör och kombinationer.
En del saker kan kanske kännas självklara som ketchup & senap till korven.
Men det kanske finns ngn rätt där du tycker att t ex mango chutney är ett måste och lyfter rätten flera våningar?
Jag tänker inte på att ha en gnutta dijonsenap i såsen, utan just detta med vad man serverar TILL...
Hoppas det kan bli lite inlägg här!
Jag älskar färsk koriander, men det är en krydda som kräver att kombineras för att smaken ska lyfta. Lime och chili funkar till exempel utmärkt ihop med koriander.
kall bearnaisesås och mamma scans köttbullar att doppa i. bearnaisesås på flaska brukar jag ha=)
mmm kall bea är gott till mycket"
jag är rädd för att jag tycker att en klick gott smör är bra tillbehör till nästan allt...
Ketchup? Funkar nog till allt - utom möjligen filmjölk. o)
Tomatketchup light – LCHF
Socker till fläskpannkaka. Mmmm...kombinationen mellan salt, smörigt, krispigt och sött. Å så ett glas kall Mjölk till det...(Y)
Jag måste säga att helstekt fläskfilé (finns bland mina recept) som är marinerad i vitlök, sweetchili och honung. Därefter ingniden i balsamvinäger och en rejäl skvätt brandy! Det är en oerhört lyckad smakkombination!
Pepparkakor och tapenade
Ädelost och fisk
Ädelost och sött portvin
Chutney och kallskuret kött
Rökt fisk och hjortronsylt ( utrörd 1:2 i Crème Fraîche )
Stekt strömming och lingonsylt (till mos) är ett måste enligt mig, men många rynkar på näsan åt denna kombination och tycker det är konstigt att äta sylt till fisk.
Den enda barbariska sedvänjan i Västsverige. T.o.m. korvmojjarna har det. Huh.(N)
Socker i stuvade makaroner är ett måste i vårt hem.....annars äter dom inte. Många på jobbet rynkar på näsan åt detta. Jag trodde det var vanligt.
Min svärfar åt alltid lingonsylt i ärtsoppan, men där går nog min gräns!
Inte världens ovanligaste kombination kanske, men tacosås och avokado är verkligen jättegott ihop
Stekt strömming och lingonsylt (till mos) är ett måste enligt mig, men många rynkar på näsan åt denna kombination och tycker det är konstigt att äta sylt till fisk.
Visst är det gott? :p
Det är så gott, måste steka strömming snart känner jag. {eat}
Lingonsylt till havregrynsgröten, gör att känslan av tapetklister försvinner, och så är det en h-vetes massa c-vitamin, inte helt illa i förkylningstider.
äppelmos och smör till kroppkakor.{clap}
lingonsylt och smör till blodpudding.
lingonsylt blandat med kall mjölk.
Finhackad gul lök , hovmästarsås till stekt sill (strömming) och potatismos, eller en stekt sill på grovbröd med lök och hovmästarsås, ummmm så gott.
Detta är inte unikt på någotvis, på marknader har de länge haft den kombinationen.
Om man tycker om att ha makrill i tomatsås på smörgås, prova ha vitlökspulver på.
Jättegott!
Jag tar gärna just mangochutney till makaronilåda! Fast maken ska ha lingonsylt.
Ädelost ska ätas på skånepepparkakor.
Sweet chili till spagetti och köttfärssås! ...Går inte att vara utan när man väl börjat!(Y)