Bra tillbehör och/eller kombinationer - vad är gott till vad?
mooseella31 augusti 2010
Senap till köttbullar, kanongott.
Riven pepparrot i lingonsylten (helst rårörda) gott till strömmingen, strömming och lingonsylt är gott då det är kombinationen salt och sött som är gott.
Okänd31 augusti 2010
Skrivet av mama97mia den 30 aug 2010
Som rubriken säger - här efterlyser vi bra tillbehör och kombinationer.
En del saker kan kanske kännas självklara som ketchup & senap till korven.
Men det kanske finns ngn rätt där du tycker att t ex mango chutney är ett måste och lyfter rätten flera våningar?
Jag tänker inte på att ha en gnutta dijonsenap i såsen, utan just detta med vad man serverar TILL...
Hoppas det kan bli lite inlägg här!
Jättebra tråd mamamia!
Hoppas nu man kan få lite tips på vad man kan använda allt man köpt på sig av sataysås, ajan pangang, ketjap manis och allt möjligt av asiatiska smaker bl.a. Så att det inte bara blir stående i skåpet för att jag är för NYFIKEN av mig ;)
hillan6631 augusti 2010
Kall skivad färskpotatis med lök och kaviar på knäckemacka! En höjdare!!(Y)
Lunchdax31 augusti 2010
Hemlagat äppelmos till blodpudding (i värsta fall går hallonsylt också)
Gnuggad tomat och mkt gnuggad vitlök på knäckebröd med ringlad olivolja
hm... jag brukar inte gilla "konstiga" kombinationer. Inte heller att blanda saker - där är jag nog helt koko tycker många jag känner. Exv. går det absolut inte att äta grönsaker med samma gaffel direkt efter att man stuckit en kokt potatis eftersom de där smuliga potatisresterna på gaffeln förstör hela grönsaks-ätandet. Och sallad o mat (speciellt inte med sås) går inte ihop, utan först äter jag upp hela salladen och sen maten (eller tvärtom -inte blanda!!). hehe så är det med mig. Jag har väldigt känslig tunga för olika smaker och gillar inte när de blandas hej vilt. :P
123Linnea31 augusti 2010
Apropå tidigare inlägg - GÅR det över huvudtaget att äta strömming utan mos och lingon???
Jag gillar kombinationen filmjölk och pepparkaka. Det är oerhört gott!!
Ulrika9131 augusti 2010
Ädelost och pepparkaka - en klassiker. Helst Stiltonost.
Jag har mango chutney i tomatsåser och köttfärssåser. Passar bra faktiskt.
Och det kanske inte är så konstigt, men när alla andra äter sill - som jag inte gillar - så äter jag hela tallriken full med färskpotatis, gräddfil, gräslök och liten klick smör. Dödligt gott (nästan bokstavligt pga så mkt kolhydrater).
Majainorr31 augusti 2010
Är ett stor fan av stekt strömming så jag testade med lingonsylt och mos för bara ett litet tag sedan och trodde jag skulle tycka om det men, njae...
Är rätt konservativ - stekt strömming smakar bäst med kokt potatis och hemgjord dillsås!
Får väl försöka fler gånger så kanske jag vänjer mig...
Senap till köttbullar, kanongott.
Riven pepparrot i lingonsylten (helst rårörda) gott till strömmingen, strömming och lingonsylt är gott då det är kombinationen salt och sött som är gott.
Som rubriken säger - här efterlyser vi bra tillbehör och kombinationer.
En del saker kan kanske kännas självklara som ketchup & senap till korven.
Men det kanske finns ngn rätt där du tycker att t ex mango chutney är ett måste och lyfter rätten flera våningar?
Jag tänker inte på att ha en gnutta dijonsenap i såsen, utan just detta med vad man serverar TILL...
Hoppas det kan bli lite inlägg här!
Jättebra tråd mamamia!
Hoppas nu man kan få lite tips på vad man kan använda allt man köpt på sig av sataysås, ajan pangang, ketjap manis och allt möjligt av asiatiska smaker bl.a. Så att det inte bara blir stående i skåpet för att jag är för NYFIKEN av mig ;)
Kall skivad färskpotatis med lök och kaviar på knäckemacka! En höjdare!!(Y)
Hemlagat äppelmos till blodpudding (i värsta fall går hallonsylt också)
Gnuggad tomat och mkt gnuggad vitlök på knäckebröd med ringlad olivolja
hm... jag brukar inte gilla "konstiga" kombinationer. Inte heller att blanda saker - där är jag nog helt koko tycker många jag känner. Exv. går det absolut inte att äta grönsaker med samma gaffel direkt efter att man stuckit en kokt potatis eftersom de där smuliga potatisresterna på gaffeln förstör hela grönsaks-ätandet. Och sallad o mat (speciellt inte med sås) går inte ihop, utan först äter jag upp hela salladen och sen maten (eller tvärtom -inte blanda!!). hehe så är det med mig. Jag har väldigt känslig tunga för olika smaker och gillar inte när de blandas hej vilt. :P
Apropå tidigare inlägg - GÅR det över huvudtaget att äta strömming utan mos och lingon???
Jag gillar kombinationen filmjölk och pepparkaka. Det är oerhört gott!!
Ädelost och pepparkaka - en klassiker. Helst Stiltonost.
Jag har mango chutney i tomatsåser och köttfärssåser. Passar bra faktiskt.
Och det kanske inte är så konstigt, men när alla andra äter sill - som jag inte gillar - så äter jag hela tallriken full med färskpotatis, gräddfil, gräslök och liten klick smör. Dödligt gott (nästan bokstavligt pga så mkt kolhydrater).
Är ett stor fan av stekt strömming så jag testade med lingonsylt och mos för bara ett litet tag sedan och trodde jag skulle tycka om det men, njae...
Är rätt konservativ - stekt strömming smakar bäst med kokt potatis och hemgjord dillsås!
Får väl försöka fler gånger så kanske jag vänjer mig...
Testa Sweet chili sås till tacos, smakar bra!