Jag undrar om någon av alla er matintresserade där ute har något förslag på vad jag kan använda istället för bönor när jag lagar chili. Jag har funderat i banor av potatis, men vet inte, jag hade ju tänkt servera ris till chilin och då blir det ju lite kaka på kaka. Ja, vad tror ni? Vad brukar ni ha i era chilis?
Hälsar Jennifer
MatAnders12 april 2011
Jag har ett recept med kikärtor i riktigt gott.
Cassiopeya12 april 2011
rivna morötter?
popik12 april 2011
Menar du chili con carne eller äkta chili? Äkta chili innehåller aldrig bönor och är gjord på helt kött och inte köttfärs.
TEXAS NO BEAN CHILI
Ingredienser
1 Kg nötkött skuret i små bitar.
4 vitlöksklyftor
2 flaskor ljust öl
2 torkade ancho pepparfrukter
2 jalapeño pepparfrukter
1 chipotle pepparfrukt alt 2 msk chipotle paste
Olja att steka i
2 msk mjöl
4 msk chilipulver
5 dl mörk oxbuljong
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk oregan
Salt
Maizena
Tillagning
Rensa de torkade pepparfrukterna och koka dem sedan under lock i ca 15 minuter.
Häll av vattnet i en skål och spara låt de kokade pepparfrukterna svalna.
Rensa resterande peppar, hacka den och lägg åt sidan.
Hacka vitlöken grov och fräs den brun i en stekpanna, lägg sedan över i gjutjärnsgrytan.
Stek köttet lite i taget så att det blir ordentligt stekt varje köttbit ska vara stekt på alla sidor.
Lägg över köttet i grytan.
Blanda mjöl och chilipulver, strö blandningen över köttet.
Mosa den kokta pepparn, blanda med övrig peppar och rör ner i grytan.
Häll på vattnet som du kokade pepparn i tillsammans med buljong och öl så att köttet täcks med råge.
Koka upp och låt småkoka.
Rör i kryddorna. Låt koka i minst 2 timmar eller tills köttet faller sönder.
Smaka av med salt och kryddor.
Om chilin är för lös innan servering, red av den med lite maizena.
jenniferhellsten13 april 2011
Tack! Jag tror att jag kör i lite nötkött eller nötfärs helt enkelt. Det blir nog gott. Morötter hade jag redan tänkt mig att ha i. Kikärtor gör jag hummus på. :-)
jenniferhellsten13 april 2011
Tack! Jag tror att jag kör i lite nötkött eller nötfärs helt enkelt. Det blir nog gott. Morötter hade jag redan tänkt mig att ha i. Kikärtor gör jag hummus på. :-)
The_mama97mia13 april 2011
Du skriver inte varför du inte vill/kan ha bönor i. Jag tänker att om du vill dryga ut chilin med ngt annat än bönor kunde du skära rotsaker i små bitar, morötter , rotselleri, kålrot, palsternacka. Beror på syftet liksom...
zudette13 april 2011
Många väljer "vita bönor i tomatsås" som bönor till en chili. Vi använder sällan det och det kanske är det de du vill undvika?? Vi brukar använda andra slags vita, röda och bruna bönor i vår chili och tycker att det blir bättre än de "klassiska" vita bönorna i tomatsås. Kolla på andra bönalternativ är mitt tips!
Jag undrar om någon av alla er matintresserade där ute har något förslag på vad jag kan använda istället för bönor när jag lagar chili. Jag har funderat i banor av potatis, men vet inte, jag hade ju tänkt servera ris till chilin och då blir det ju lite kaka på kaka. Ja, vad tror ni? Vad brukar ni ha i era chilis?
Hälsar Jennifer
Jag har ett recept med kikärtor i riktigt gott.
rivna morötter?
Menar du chili con carne eller äkta chili? Äkta chili innehåller aldrig bönor och är gjord på helt kött och inte köttfärs.
TEXAS NO BEAN CHILI
Ingredienser
1 Kg nötkött skuret i små bitar.
4 vitlöksklyftor
2 flaskor ljust öl
2 torkade ancho pepparfrukter
2 jalapeño pepparfrukter
1 chipotle pepparfrukt alt 2 msk chipotle paste
Olja att steka i
2 msk mjöl
4 msk chilipulver
5 dl mörk oxbuljong
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk oregan
Salt
Maizena
Tillagning
Rensa de torkade pepparfrukterna och koka dem sedan under lock i ca 15 minuter.
Häll av vattnet i en skål och spara låt de kokade pepparfrukterna svalna.
Rensa resterande peppar, hacka den och lägg åt sidan.
Hacka vitlöken grov och fräs den brun i en stekpanna, lägg sedan över i gjutjärnsgrytan.
Stek köttet lite i taget så att det blir ordentligt stekt varje köttbit ska vara stekt på alla sidor.
Lägg över köttet i grytan.
Blanda mjöl och chilipulver, strö blandningen över köttet.
Mosa den kokta pepparn, blanda med övrig peppar och rör ner i grytan.
Häll på vattnet som du kokade pepparn i tillsammans med buljong och öl så att köttet täcks med råge.
Koka upp och låt småkoka.
Rör i kryddorna. Låt koka i minst 2 timmar eller tills köttet faller sönder.
Smaka av med salt och kryddor.
Om chilin är för lös innan servering, red av den med lite maizena.
Tack! Jag tror att jag kör i lite nötkött eller nötfärs helt enkelt. Det blir nog gott. Morötter hade jag redan tänkt mig att ha i. Kikärtor gör jag hummus på. :-)
Tack! Jag tror att jag kör i lite nötkött eller nötfärs helt enkelt. Det blir nog gott. Morötter hade jag redan tänkt mig att ha i. Kikärtor gör jag hummus på. :-)
Du skriver inte varför du inte vill/kan ha bönor i. Jag tänker att om du vill dryga ut chilin med ngt annat än bönor kunde du skära rotsaker i små bitar, morötter , rotselleri, kålrot, palsternacka. Beror på syftet liksom...
Många väljer "vita bönor i tomatsås" som bönor till en chili. Vi använder sällan det och det kanske är det de du vill undvika?? Vi brukar använda andra slags vita, röda och bruna bönor i vår chili och tycker att det blir bättre än de "klassiska" vita bönorna i tomatsås. Kolla på andra bönalternativ är mitt tips!