Couscous med russin!3 1/2 dl couscous3 1/2 dl hönsbuljong, t ex gjord på tärning1 liten rödlök1/2 msk olivolja1-1 1/2 dl russin1 tsk mald kanelsaltsvartpepparLägg couscousgrynen i en skål. Koka upp buljongen. Häll den över grynen under omrörning. När vätskan absorberats får couscousen svälla i 15 minuter. Hacka under tiden löken. Hetta upp oljan i en riktigt stor stekpanna (couscousen ska få plats i den så småningom). Stek löken på medelsvag värme i 3-4 minuter. Tillsätt russinen, pudra över kanelen och fortsätt steka tills russinen mjuknar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.Rör om i skålen med couscousen. Försök att fluffa till grynen. Häll allt i stekpannan och låt det bli genomvarmt på medelvärme.
30 augusti 2000
Couscous är alltid bra att ha hemma och är riktig snabbmat. Koka den enligt förpackningen, blanda ner tomater, chutney och lite majskorn så har du en annan god och enkel rätt!
30 augusti 2000
Grönsakscouscous5 dl couscous5 dl hönsbuljong200 g sockerärter300 g färska champinjoner1 liten röd paprika1 liten gul paprika1 purjolök2 msk smör1 tsk sambal oelekLägg couscousgrynen i en skål. Koka upp buljongen. Häll den över couscousen och låt svälla i 15 minuter.Rensa sockerärterna. Lägg dem i 1 minut i lättsaltat kokande vatten. Häll över i durkslag och spola med kallt vatten. Skär varje sockerärta i 3 bitar. Skiva champinjonerna och tärna paprikan. Skär det vita på purjolöken i tunna skivor. Hetta upp smöret i en panna. Fräs svamp, paprika och lök i några minuter. Blanda i sambal oelek. Blandacouscousen med grönsaksfräset och sockerärterna och låt allt bli genomvarmt.
Har ni roliga förslag på rätter med couscous?AS
Couscous med russin!3 1/2 dl couscous3 1/2 dl hönsbuljong, t ex gjord på tärning1 liten rödlök1/2 msk olivolja1-1 1/2 dl russin1 tsk mald kanelsaltsvartpepparLägg couscousgrynen i en skål. Koka upp buljongen. Häll den över grynen under omrörning. När vätskan absorberats får couscousen svälla i 15 minuter. Hacka under tiden löken. Hetta upp oljan i en riktigt stor stekpanna (couscousen ska få plats i den så småningom). Stek löken på medelsvag värme i 3-4 minuter. Tillsätt russinen, pudra över kanelen och fortsätt steka tills russinen mjuknar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.Rör om i skålen med couscousen. Försök att fluffa till grynen. Häll allt i stekpannan och låt det bli genomvarmt på medelvärme.
Couscous är alltid bra att ha hemma och är riktig snabbmat. Koka den enligt förpackningen, blanda ner tomater, chutney och lite majskorn så har du en annan god och enkel rätt!
Grönsakscouscous5 dl couscous5 dl hönsbuljong200 g sockerärter300 g färska champinjoner1 liten röd paprika1 liten gul paprika1 purjolök2 msk smör1 tsk sambal oelekLägg couscousgrynen i en skål. Koka upp buljongen. Häll den över couscousen och låt svälla i 15 minuter.Rensa sockerärterna. Lägg dem i 1 minut i lättsaltat kokande vatten. Häll över i durkslag och spola med kallt vatten. Skär varje sockerärta i 3 bitar. Skiva champinjonerna och tärna paprikan. Skär det vita på purjolöken i tunna skivor. Hetta upp smöret i en panna. Fräs svamp, paprika och lök i några minuter. Blanda i sambal oelek. Blandacouscousen med grönsaksfräset och sockerärterna och låt allt bli genomvarmt.