Här kan vi dela med oss av våra tips på mat som är enkelt, snabbt och som inte kräver ett recept :)
Igår skulle vi ha kassler och jag måste ha sås till för att kunna äta kassler, så jag brynte hackad vitlök och skivad lök i smör och stekte kasslern.
När den var stekt på bägge sidor hällde jag i lite mjölk (så det nästan täckte kasslern), en buljongtärning och en skvätt ketchup och lät det puttra och gosa till sig :)
Shoutoutloud23 mars 2011
piffa upp köpes köttbullar - stek i smör så de är färdiga. smula över en köttbuljongtärning och häll över grädde. (nuförtiden äter jag dock bara hemgjorda)
sussisus24 mars 2011
Tärna kycklingkött och stek, eller använd grillad kyckling och häll över valfri smaksatt crème fraiche eller creme bonjour. Småkoka i 5-10 minuter (eller tills potatisen är färdig om man nu vill äta potatis till).
Ta en påse blandade fisktärningar, bryn i smör och häll över Arlas saffran&tomat-crème fraiche, småkoka tills fisken är genomkokt.
Salta och peppra tinade fiskfiléer (såna där portionsbitar), lägg i smord ugnsform, ha lite olja över (raps- eller oliv), baka i ugn ca 20 minuter 225 grader. Ha valfri crème fraiche som kall sås till.
Det är väl bara fantasin som sätter stopp på vad man kan åstakomma i köket - sen om det dessutom blir gott så är det bara bonus ;-)
jas6524 mars 2011
Gå McD eller BurgerKing, Närmaste pizzeria,kebab, thaimat.
Här kan vi dela med oss av våra tips på mat som är enkelt, snabbt och som inte kräver ett recept :)
Igår skulle vi ha kassler och jag måste ha sås till för att kunna äta kassler, så jag brynte hackad vitlök och skivad lök i smör och stekte kasslern.
När den var stekt på bägge sidor hällde jag i lite mjölk (så det nästan täckte kasslern), en buljongtärning och en skvätt ketchup och lät det puttra och gosa till sig :)
piffa upp köpes köttbullar - stek i smör så de är färdiga. smula över en köttbuljongtärning och häll över grädde. (nuförtiden äter jag dock bara hemgjorda)
Tärna kycklingkött och stek, eller använd grillad kyckling och häll över valfri smaksatt crème fraiche eller creme bonjour. Småkoka i 5-10 minuter (eller tills potatisen är färdig om man nu vill äta potatis till).
Ta en påse blandade fisktärningar, bryn i smör och häll över Arlas saffran&tomat-crème fraiche, småkoka tills fisken är genomkokt.
Salta och peppra tinade fiskfiléer (såna där portionsbitar), lägg i smord ugnsform, ha lite olja över (raps- eller oliv), baka i ugn ca 20 minuter 225 grader. Ha valfri crème fraiche som kall sås till.
Det är väl bara fantasin som sätter stopp på vad man kan åstakomma i köket - sen om det dessutom blir gott så är det bara bonus ;-)
Gå McD eller BurgerKing, Närmaste pizzeria,kebab, thaimat.
Mvh
Höfta på med era alla snabba recept.
Anders