Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dressing blev lös efter en dag

  • norage 1 oktober 2015

    Hej!

    Jag har försökt att göra en dressing som Picadeli har men det blir inte exakt så som jag har tänkt.
    Den här dressingen blandas för hand med en gaffel och jag har inga exakta mått på hur mycket jag tar av varje ingrediens.

    Recept (för 2-3 portioner):
    1/10 Creme Fraiche
    5/10 Majonäs
    3-4/10 Sweet Chili
    1st Ägg
    Ca 1/2 dl matolja (droppvis, inte allt på en gång)
    En skvätt äppelcidervinäger
    Salt och peppar
    Ibland hackade rödlök om jag orkar

    Dressingen blir någorlunda tjock men vill gärna ha den tjockare, vet dock inte hur jag ska göra det. Kanske borde fixa en stavmixer? Ett annat problem är att efter en dag i kylen blir dressingen lös, vad kan det bero på?

    Tack på förhand!

  • LillaJa 8 oktober 2015

    Hej...den blir säkert "lös" av löken, om den får stå någon dag. Ha i ett par droppar citron eller lime saft det brukar hjälpa.
    Lycka till {talktohand} LillaJa

  • lockemicke 16 oktober 2015

    det verkar som att den delar sig i kylen, jag tror nog inte att du behöver ha i matoljan, mixar du med stavmixer när du har i creme fraishe så blir det ännu lösare, det går helt enkelt inte.

    antingen så tar du bort både ägget och matoljan eller så gör du en egen majonäs som du därefter lägger i det goa som du vill ha, som jag ser det så gör du just nu en grund och försöker göra en majonäs över en köpt majo vilket inte funkar så bra. förstår du hur jag menar? :)

    Micke, Kock

  • norage 16 oktober 2015

    Oj, glömde bort mitt inlägg här.

    Jo, du har rätt Iockemicke, det var ägget och matoljan, men främst ägget!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.