Jag har försökt att göra en dressing som Picadeli har men det blir inte exakt så som jag har tänkt.
Den här dressingen blandas för hand med en gaffel och jag har inga exakta mått på hur mycket jag tar av varje ingrediens.
Recept (för 2-3 portioner):
1/10 Creme Fraiche
5/10 Majonäs
3-4/10 Sweet Chili
1st Ägg
Ca 1/2 dl matolja (droppvis, inte allt på en gång)
En skvätt äppelcidervinäger
Salt och peppar
Ibland hackade rödlök om jag orkar
Dressingen blir någorlunda tjock men vill gärna ha den tjockare, vet dock inte hur jag ska göra det. Kanske borde fixa en stavmixer? Ett annat problem är att efter en dag i kylen blir dressingen lös, vad kan det bero på?
Tack på förhand!
LillaJa8 oktober 2015
Hej...den blir säkert "lös" av löken, om den får stå någon dag. Ha i ett par droppar citron eller lime saft det brukar hjälpa.
Lycka till {talktohand} LillaJa
lockemicke16 oktober 2015
det verkar som att den delar sig i kylen, jag tror nog inte att du behöver ha i matoljan, mixar du med stavmixer när du har i creme fraishe så blir det ännu lösare, det går helt enkelt inte.
antingen så tar du bort både ägget och matoljan eller så gör du en egen majonäs som du därefter lägger i det goa som du vill ha, som jag ser det så gör du just nu en grund och försöker göra en majonäs över en köpt majo vilket inte funkar så bra. förstår du hur jag menar? :)
Micke, Kock
norage16 oktober 2015
Oj, glömde bort mitt inlägg här.
Jo, du har rätt Iockemicke, det var ägget och matoljan, men främst ägget!
Hej!
Jag har försökt att göra en dressing som Picadeli har men det blir inte exakt så som jag har tänkt.
Den här dressingen blandas för hand med en gaffel och jag har inga exakta mått på hur mycket jag tar av varje ingrediens.
Recept (för 2-3 portioner):
1/10 Creme Fraiche
5/10 Majonäs
3-4/10 Sweet Chili
1st Ägg
Ca 1/2 dl matolja (droppvis, inte allt på en gång)
En skvätt äppelcidervinäger
Salt och peppar
Ibland hackade rödlök om jag orkar
Dressingen blir någorlunda tjock men vill gärna ha den tjockare, vet dock inte hur jag ska göra det. Kanske borde fixa en stavmixer? Ett annat problem är att efter en dag i kylen blir dressingen lös, vad kan det bero på?
Tack på förhand!
Hej...den blir säkert "lös" av löken, om den får stå någon dag. Ha i ett par droppar citron eller lime saft det brukar hjälpa.
Lycka till {talktohand} LillaJa
det verkar som att den delar sig i kylen, jag tror nog inte att du behöver ha i matoljan, mixar du med stavmixer när du har i creme fraishe så blir det ännu lösare, det går helt enkelt inte.
antingen så tar du bort både ägget och matoljan eller så gör du en egen majonäs som du därefter lägger i det goa som du vill ha, som jag ser det så gör du just nu en grund och försöker göra en majonäs över en köpt majo vilket inte funkar så bra. förstår du hur jag menar? :)
Micke, Kock
Oj, glömde bort mitt inlägg här.
Jo, du har rätt Iockemicke, det var ägget och matoljan, men främst ägget!