Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen korv

  • malmersjo 26 oktober 2008

    Hej jag tänkte prova att göra egen korv, typ wienerkorv och lunchkorv.
    Är det någon här som har provat och kanske har något recept?

    Mvh Fredrik

  • babbs 27 oktober 2008

    Det här är ett gammalt recept som jag hittade i min mors anteckningar från hennes tid som kokerska på Vetekransen i Linköping 1938. Har inte testat det själv men jag vet att min mormor gjorde något liknande. Det går ju att förminska receptet om man bara vill testa.

    Bräckkorv
    2½ kg oxkött
    2½ kg fläskkött
    1,275 kg kokt potatis
    2½ kg fläsktärningar.

    Kött och potatis males och blandas med fläsktärningar, salt och kryddor ½ tim. Spädes med 2½ L mjölk.

    Lämnas för rökning

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.