Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen woksås?

  • Arkenstone 17 oktober 2010

    Hoisinsås, ostronsås och färdiga woksåser är gott, men har oftast stått ett bra tag när jag blir sugen på wok igen. Hur länge står de sig egentligen?

    Har någon tips på hur man blandar till en god woksås av ingredienser som förhoppningsvis finns hemma så att man slipper köpa en hel flaska som används en gång och sedan slängs?

  • elleave 18 oktober 2010

    Woksås ur vårkokbok:

    2dl vatten
    ½ dl sherry (kan uteslutas)
    ½ dl japansk soya
    2 msk flytande honung
    1-2 tsk sambal oelek
    1 vitlöksklyfta, pressad
    1 msk riven ingefära
    2 tsk maizena
    2 msk sesamfrö, rostade

    blanda vatten, sherry, soya, honung, sambal oelek, vitlök och ingefära i en kastrull och låt allt koka upp. Småkoka någon minut, red ev av med maizena och lite vatten för att få en tjockare konsistens. Häll i fröna i såsen och servera.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.