Tänkte testa att göra egna laxbiffar. Men vad ska man ha i själva smeten förrutom lax?
Någon som har något bra recept på laxfärs? :)
evaldo7 januari 2008
Skär laxen i små små bitar (orkar du inte kan du alltid mixa burgarsmeten, men jag tycker den blir rätt menlös i konsistensen då), och finhacka löken. Blanda fisk, lök, bacon, ströbröd, ägg, salt och peppar och låt smeten stå 10-15 minuter och svälla.
Gör en yoghurtsås på yoghurt, rivet limeskal, limejuice, pressad limejuice.
ThomasP7 januari 2008
Jag har ett recept på rödingsbiffar och lax tournados// Thomas
Snorkfroken7 januari 2008
Tack för era svar (Y)
7 januari 2008
Laxbiffar
10 st
250 g lax
250 g torsk
½ gul lök
1 vitlöksklyftor
½ dl ströbröd
1 ägg
1 dl lätt Crème fraiche
dill
¼ krm cayennepeppar
½ krm vitpeppar
1 tsk salt
Tag bort ev. ben ur fisken, dela den i mindre bitar. Finhacka löken i matberedaren. Lägg sedan i fisk och salt och kör till färs. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
OBS! Kör inte för länge – då blir färsen seg i konsistensen.
Forma till biffar och stek gyllenbruna på medelstark värme.
eller:
500 g skinn- och benfri laxfilé, i små tärningar (ca ½ cm)
3-5 krm salt
2 tsk pepparrot, riven
2 msk dill, hackad
3 msk potatismjöl
1 ägg, uppvispat
1 msk margarin
Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.(4 port)
Tänkte testa att göra egna laxbiffar. Men vad ska man ha i själva smeten förrutom lax?
Någon som har något bra recept på laxfärs? :)
Skär laxen i små små bitar (orkar du inte kan du alltid mixa burgarsmeten, men jag tycker den blir rätt menlös i konsistensen då), och finhacka löken. Blanda fisk, lök, bacon, ströbröd, ägg, salt och peppar och låt smeten stå 10-15 minuter och svälla.
Gör en yoghurtsås på yoghurt, rivet limeskal, limejuice, pressad limejuice.
Jag har ett recept på rödingsbiffar och lax tournados// Thomas
Tack för era svar (Y)
Laxbiffar
10 st
250 g lax
250 g torsk
½ gul lök
1 vitlöksklyftor
½ dl ströbröd
1 ägg
1 dl lätt Crème fraiche
dill
¼ krm cayennepeppar
½ krm vitpeppar
1 tsk salt
Tag bort ev. ben ur fisken, dela den i mindre bitar. Finhacka löken i matberedaren. Lägg sedan i fisk och salt och kör till färs. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
OBS! Kör inte för länge – då blir färsen seg i konsistensen.
Forma till biffar och stek gyllenbruna på medelstark värme.
eller:
500 g skinn- och benfri laxfilé, i små tärningar (ca ½ cm)
3-5 krm salt
2 tsk pepparrot, riven
2 msk dill, hackad
3 msk potatismjöl
1 ägg, uppvispat
1 msk margarin
Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.(4 port)
http://halsofreak.blogg.se/1192808044_recept_p_laxbiffar.html
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=3973
http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=6912&tlfo=0
Tänkte testa att göra egna laxbiffar. Men vad ska man ha i själva smeten förrutom lax?
Någon som har något bra recept på laxfärs? :)
Jag har ett recept på laxburgare i bland mina recept. :)