Kyckling med chili,lime o apelsin i creme fraice sås o pressad potatis...
Varje gång vi ska ha gäster, säger ungarna att vi ska ha den..blir lite tjatigt men den är supergod
Lena2 april 2008
Kyckling fileer med curry och ris:p
githg2 april 2008
Skrivet av ankianka den 2 apr 2008
Kyckling med chili,lime o apelsin i creme fraice sås o pressad potatis...
Varje gång vi ska ha gäster, säger ungarna att vi ska ha den..blir lite tjatigt men den är supergod
Låter gott tycker jag. Letade bland dina recept men hittade inget. Var kan jag få tag på det?
zonale2 april 2008
Dillkokt lax med kräftstjärtar. Något för fisk och skaldjursälskaren att prova.(Y)
Wombat042 april 2008
Måste säga att vi har många sådana, men topp 3: Kalasfilé (en fläskfilérätt, ännu ej inlagd bland mina recept men kommer!), Solkyckling (tror den är inlagd, en kycklingrätt med apelsin och curry) och Fransk senapskyckling (är nog inte heller inlagd, fann den i en broschyr från Mejerierna som Arla hette då, för länge sedan). Det funkar alltid, folk är lyriska och även jag ... fast jag blir ju lätt lyrisk ... :D
sussiofaeke3 april 2008
enbär och rosmarinmarienerad älgstek med tranbärssås, kokt potatis och grönsallad med fetaost o pinjenötter... mmmmmmm :)
Tacopaj funkar alltid här. Fläskfilé, rödvinssås och potatisgratäng är ju också en favorit bland dom flesta vänner. :p
odalenpia5 april 2008
:) Ja man har ju samlat på sig några paradrätter under åren som gått, men i min familj får jag nog säga att den största av dem är Lasagne à la Baroque, en annorlunda lasagne med mycket hetta och smak, tar lite tid att göra, så det är ingen vardagsrätt, men på helgen när man är ledig så är det värt varenda minut.....mums...mums (Y)
miasvante5 april 2008
Jag har många olika topprätter men en jag alltid återkommer till är fläskfilé i grönpepparsås, så lätt att göra bara att bryna filén, krossa grönpeppar, hälla på grädde och låta det sjuda en stund.
Bjuder sedan en god vitlöksgrstäng till och en fräsch sallad till.
MatAnders5 april 2008
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Okänd7 april 2008
Ris och kassler i ugn! http://www.matklubben.se/recept/ris_och_kassler_i_ugn_22049.html
Lika lyxigt god när den än serveras. Går att variera och snåla eller lyxa till. Med eller utan ost, vanlig grädde eller matlagningsgrädde. Ananasringar för den äventyrlige..
monac17 april 2008
gazpacho till förrätt,grillad biff & ungsrostade grönsaker.2-3 olika såser/röror samt ett persilje & vitlöks smör:) sallad på babyspenat,coctailtomater,rödlök,ruccola & valnötter. ALLT går att förbereda bara biffen man grillar a la´minut på kolgrillen ute!...så får man mycket tid till sina gäster.
ankianka28 april 2008
Skrivet av MatAnders den 5 apr 2008
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Vad i hela världen är grillstuvning?
MatAnders28 april 2008
Skrivet av ankianka den 28 apr 2008
Skrivet av MatAnders den 5 apr 2008
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Vad i hela världen är grillstuvning?
En typ av gräddstuvning med rester av det man grillar kvällen innan har recept på sidan kanongott
Babzan28 april 2008
gratinerad fläskfilé med champinjoner funkar alltid!! Kanske lite i festligaste laget men det beror ju på vad man är ute efter? Recept finns på min sida:
Mvh Babzan
vanillalover28 april 2008
Här kommer min favvisrätt. God både till vardag och fest. Det bästa är att den är så himla lätt att göra! Viltlax
/Marie
Min paradrätt, fast detta varierar ju lite med säsong??? , är min fisksoppegryta, finns i mina recept. Det är ett recept som man höftar mkt i o tar efter säsong o tillbud, lite Cajsa Warg.
Annars är Thaikyckling i grön curry en höjdare med. FInns också i mina recept.
Skulle jag bjuda kungen på middag skulle han få Pitepalt.
*skratt*
Kyckling med chili,lime o apelsin i creme fraice sås o pressad potatis...
Varje gång vi ska ha gäster, säger ungarna att vi ska ha den..blir lite tjatigt men den är supergod
Kyckling fileer med curry och ris:p
Kyckling med chili,lime o apelsin i creme fraice sås o pressad potatis...
Varje gång vi ska ha gäster, säger ungarna att vi ska ha den..blir lite tjatigt men den är supergod
Låter gott tycker jag. Letade bland dina recept men hittade inget. Var kan jag få tag på det?
Dillkokt lax med kräftstjärtar. Något för fisk och skaldjursälskaren att prova.(Y)
Måste säga att vi har många sådana, men topp 3: Kalasfilé (en fläskfilérätt, ännu ej inlagd bland mina recept men kommer!), Solkyckling (tror den är inlagd, en kycklingrätt med apelsin och curry) och Fransk senapskyckling (är nog inte heller inlagd, fann den i en broschyr från Mejerierna som Arla hette då, för länge sedan). Det funkar alltid, folk är lyriska och även jag ... fast jag blir ju lätt lyrisk ... :D
enbär och rosmarinmarienerad älgstek med tranbärssås, kokt potatis och grönsallad med fetaost o pinjenötter... mmmmmmm :)
Ädelostinbakad kycklingfilé med strimlade grönsaker och portvinsås
Tacopaj funkar alltid här. Fläskfilé, rödvinssås och potatisgratäng är ju också en favorit bland dom flesta vänner. :p
:) Ja man har ju samlat på sig några paradrätter under åren som gått, men i min familj får jag nog säga att den största av dem är Lasagne à la Baroque, en annorlunda lasagne med mycket hetta och smak, tar lite tid att göra, så det är ingen vardagsrätt, men på helgen när man är ledig så är det värt varenda minut.....mums...mums (Y)
Jag har många olika topprätter men en jag alltid återkommer till är fläskfilé i grönpepparsås, så lätt att göra bara att bryna filén, krossa grönpeppar, hälla på grädde och låta det sjuda en stund.
Bjuder sedan en god vitlöksgrstäng till och en fräsch sallad till.
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Ris och kassler i ugn! http://www.matklubben.se/recept/ris_och_kassler_i_ugn_22049.html
Lika lyxigt god när den än serveras. Går att variera och snåla eller lyxa till. Med eller utan ost, vanlig grädde eller matlagningsgrädde. Ananasringar för den äventyrlige..
gazpacho till förrätt,grillad biff & ungsrostade grönsaker.2-3 olika såser/röror samt ett persilje & vitlöks smör:) sallad på babyspenat,coctailtomater,rödlök,ruccola & valnötter. ALLT går att förbereda bara biffen man grillar a la´minut på kolgrillen ute!...så får man mycket tid till sina gäster.
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Vad i hela världen är grillstuvning?
Jag skulle nog säga grillstuvning med dillsmak inte någon flashig rätt men ack så god. Och i dag får jag njuta av den.:D
Vad i hela världen är grillstuvning?
En typ av gräddstuvning med rester av det man grillar kvällen innan har recept på sidan kanongott
gratinerad fläskfilé med champinjoner funkar alltid!! Kanske lite i festligaste laget men det beror ju på vad man är ute efter? Recept finns på min sida:
Mvh Babzan
Här kommer min favvisrätt. God både till vardag och fest. Det bästa är att den är så himla lätt att göra!
Viltlax
/Marie
Den här kassler rätten går alltid hem
Kassler med champinjonstuvning (Y)(Y)
Min paradrätt, fast detta varierar ju lite med säsong??? , är min fisksoppegryta, finns i mina recept. Det är ett recept som man höftar mkt i o tar efter säsong o tillbud, lite Cajsa Warg.
Annars är Thaikyckling i grön curry en höjdare med. FInns också i mina recept.
Skulle jag bjuda kungen på middag skulle han få Pitepalt.
*skratt*